Dacian Cioloş, despre KOVESI: Nimic nu este coincidenţă. Altor inculpaţi nu li s-a impus aşa ceva

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Dacian Cioloş a comentat interdicţiile care i-au fost impuse Laurei Codruţa Kovesi ca fiind prea dure, având în vedere că alţi inculpaţi nu au avut aceleaşi condiţii.

Liderul PLUS susţine că nimic nu a fost întâmplător în acest caz.

"Nimic nu e coincidenţă în ceea ce se întâmplă cu Laura Codruţa Kovesi. Nu este coincidenţă nici faptul că a ieşit în opoziţiile de frunte în  urma interviurilor de selecţie pentru postul de procuror-şef european, nu e coincidenţă, nu e coincidenţă pentru că are în spate o cariera recunsocută şi la nivel inernaţional şi nu e coincidenţă nici ce se întâmplă în ultimele săptămâni pentru a fi împiedicată să ocupe această funcţie", a spus Dacian Cioloş, la Digi24.

Cât despre interdicţiile de a părăsi ţara, de a vorbi cu presa sau de a-şi exercita funcţia de procuror, Dacian Cioloş susţine că sunt nişte măsuri mult prea dure în acest caz, în condiţiile în care Laura Codruţa Kovesi nici nu a fost trimisă încă în judecată.

"Eu nu am văzut să se impună astfel de condiţii unor inculpaţi care sunt în fază finală în proces, în justiţie şi unde ar exista un risc să părăsească ţara dacă văd că se îngroaşă gluma şi că riscă să fie condamnaţi. Lor nu li se impun astfel de condiţii şi i se impun Laurei Codruţa Kovesi, care încă nu a fost trimisă în judecată. Care are încă dosarul pe rol, în cercetare", a mai precizat liderul PLUS.

 

Cioloş: În alte cazuri nu s-au impus aceleaşi măsuri

 

Dacian Cioloş crede că tot efortul de a o împiedica pe fosta şefă a DNA să ajungă la Bruxelles este de fapt dorinţa de a nu o lăsa să conducă o instituţie care va ancheta fraude cu fonduri europene.

"Ei încearcă să o împedice să ocupe această funcţie la nivel european. Poate să fie şi o răzbunare, poate să fie şi o teamă. Pentru că Laura Codruţa Kovesi ar putea conduce o instituţie care ar urma să ancheteze fraude cu fonduri europene. Domnul Dragnea şi companiile din jurul dânsului, din Teleroman, sunt suspiciuni care au fost exprimate de OLAF cu privire la fraude cu fonduri europene. Probabil mai sunt unii cu musca pe căciulă şi atunci se tem pentru că ştiu ce poate Laura Codruţa Kovesi atunci când îşi face meseria aşa cum trebuie", a mai spus Cioloş.

 

Cioloş: Chiar toţi partenerii noştri sunt corupţi? Asta vrea Dragnea să credem?

 

Întrebat care îi sunt şansele acum să obţină postul, având în vedere măsurile impuse în cazul său de către Secţia secială de investigare a magistraţilor.

"Nu e exclus. Încă poate să îl obţină chiar dacă vad că Guvernul României face tot ce e posibil pentru ca un cetăţean român să nu ocupe o funcţie la nivel european. Asta nu cred că s-a mai întâlnit în istoria Uniunii Europene".

Cât despre susţinerea pe care o are Laura Codruţa Kovesi din partea oficialilor de la Bruxelles, chiar şi în condiţia controlului judiciar, Dacian Cioloş susţine că asta spune multe despre cum este văzut Guvernul în exterior.

"Arată care e credibiltiatea acestui Guvern în faţa unor oamenilor normali. Asta e credibilitatea Guvernului PSD-ALDE în faţa partenerilor europeni. Or fi toţi corupţi? Toţi au ceva împotriva României, aşa cum vrea domnul Dragnea să credem? Toată lumea este împotriva României, numai el vrea binele României?", a mai spus Dacian Cioloş la Digi24.

[citeste si]

 

 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel