Dacian Cioloș, apel către parlamentari pentru învestirea Guvernului: "E singura soluție în acest moment"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Sursa foto: Dan Barna/Facebook
Sursa foto: Dan Barna/Facebook

Premierul desemnat Dacian Cioloș a făcut apel la parlamentari să învestească Guvernul, pentru că este „singura soluție” în acest moment, iar Cabinetul pe care l-a propus este gata să își asume soluții pentru ieșirea din criză începând din ziua votului.

După ce miniștrii propuși au primit avize negative în comisii, cu excepția lui Cătălin Drulă, premierul desemnat, Dacian Cioloș, a spus că în continuare se votează pe falii de partid.

„Am văzut în aceste audieri parlamentare (...) că se votează în continuare pe falii politice și pe sigle de partid. În multe comisii, parlamentarii i-au ascultat pe colegii noștri, le-au pus întrebări, colegii noștri au răspuns și au răspuns cu argumente și chiar am urmărit în mai multe comisii unde persoane, parlamentari care au pus întrebări și au primit răspunsurile, au votat totuși împotrivă pentru că asta a fost decizia la partid. Mi-a părut rău să văd acest lucru, că deși au auzit răspunsuri clare și competente, voturile le-au dat după punctajele de partid. Din păcate e greu să ne dezvățăm de aceste reflexe și să avem discuții și dezbateri pe bune și vot după conștiință și nu după punctaj de partid. Nu pot eu să îi critic pe cei care au mandat și votează cum cred ei de cuviință”, a spus Dacian Cioloș.

Cioloș: "O echipă structurată rapid"

 

Totuși, premierul desemnat a făcut un apel către parlamentari pentru a vota miercuri Guvernul Dacian Cioloș.

„Aș vrea să fac un apel către parlamentari, să treacă peste orgolii politice și să voteze aceste guvern mâine dimineață (miercuri - n.r.) pentru că în situația în care ne aflăm acest guvern este o soluție și oferă soluții. Am fost singura soluție care a mers cu propuneri la Cotroceni, acum o săptămână. Într-un termen foarte scurt am căutat să structurăm o echipă, să venim cu un program de guvernare, n-am folosit cele 10 zile tocmai pentru că suntem conștienți de urgența momentului. E acum pe masa Parlamentului o soluție care ține doar un vot distanță din partea fiecărui parlamentar. E un guvern gata să își asume soluții pentru această situație de criză și asta începând de mâine după-amiază dacă primim votul. Fac un apel la parlamentari să iasă din logica strictă a directivelor de partid și să se gândească la alegători chiar să se consulte cu alegătorii, cu cetățenii în această seară, până mâine dimineață și mâine la vot să aibă un vot responsabil și să voteze pentru o soluție care să ne rezolve problemele”, a mai spus Cioloș, relatează Mediafax.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel