Dacia cucereşte Marea Britanie. Creştere spectaculoasă a vânzărilor

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

În mai, Dacia a vândut 2.516 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 29,76% faţă de perioada similară din 2017.

Dacia cucereşte Marea Britanie. În mai, Dacia a vândut 2.516 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 29,76% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 1.939 unităţi. Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat o creştere de 3,4% în mai, la 192.649 unităţi, al doilea avans din acest an, a anunţat marţi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Cererea pentru vehiculele diesel a scăzut cu 23,6%, iar pentru maşinile pe benzină a urcat cu 23,5%. În topul celor mai bine vândute modele în mai se află Ford Fiesta, Ford Focus, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai şi Volkswagen Polo. 

Creşterea înregistrată în mai, deşi a fost determinată de declinul semnificativ de anul trecut, este încurajatoare şi sugerează că piaţa începe acum să revină la un nivel adecvat, a afirmat şeful SMMT, Mike Hawes. Acesta a apreciat că acum consumatorii au nevoie de certitudini privind viitoarele politici referitoare la diversele tipuri de combustibil, inclusiv diesel, şi de un pachet cuprinzător de subvenţii pentru a avea încredere pe termen lung în noile tehnologii. 

În primele cinci luni din acest an, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 6,8%, la 1,07 milioane de unităţi. 

În topul celor mai bine vândute mărci în perioada ianuarie-mai se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai, Ford Focus şi Vauxhall Corsa. În intervalul menţionat, Dacia a vândut pe piaţa britanică 11.617 vehicule, în scădere cu 0,65% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 11.542 de unităţi. Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel