Dacă ai un pahar de zahăr și gălbenușuri gătește rapid „Bacon din rai”. Fără făină și fără coacere. Se mănâncă până la ultima bucățică!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Dacă ai un pahar de zahăr și gălbenușuri gătește rapid „Bacon din rai”. Fără făină și fără coacere. Se mănâncă până la ultima bucățică! FOTO: captură Youtube @ Rosa cocinando
Dacă ai un pahar de zahăr și gălbenușuri gătește rapid „Bacon din rai”. Fără făină și fără coacere. Se mănâncă până la ultima bucățică! FOTO: captură Youtube @ Rosa cocinando

„Bacon din rai” este o cremă de ouă, făcută în principal cu gălbenușuri și fără adaos de lapte. La StiriDiaspora.ro vă oferim o rețetă foarte simplă, în câțiva pași care se face la cuptorul cu microunde. Este mult mai rapidă și mai ușoară decât folosirea unui alt mijloc de gătit.

Veți avea nevoie de puține ingrediente și de puțin timp pentru a face acest desert delicios. Așa că descoperă împreună cu noi cum să faci „Bacon din rai” la cuptorul cu microunde.

 

Ingrediente pentru prepararea „Bacon din rai” la cuptorul cu microunde

 

- 1 pahar de zahăr

- 1 pahar cu apă

- 5 gălbenușuri

- 1 ou

- 1 lingură de caramel lichid.

 

Cum se face „Bacon din rai” la cuptorul cu microunde

 

Puneți paharul cu apa și zahărul într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde. Se amestecă puțin cu o lingură, se pune la cuptorul cu microunde la putere maximă și se fierbe 12 minute. Scoateți cu grijă vasul din cuptorul cu microunde și lăsați siropul să se răcească complet.

Puneți gălbenușurile și oul într-un castron separat și bateți. Adăugați siropul anterior sub formă de fir în timp ce bateți ouăle și integrați bine aceste ingrediente. Este important ca totul să fie bine amestecat pentru ca „Baconul din rai” la cuptorul cu microunde să aibă textura perfectă.

Pune lingura de caramel lichid într-o formă pătrată mică, de aproximativ 14x14 cm și care este potrivită pentru cuptorul cu microunde. Poate fi și din silicon. Întindem lingura de caramel cu o spatula în formă.

Se toarnă amestecul de gălbenușuri și sirop cu grijă în formă. Băgăm în cuptorul cu microunde timp de cinci minute la putere maximă. Deschideți cuptorul cu microunde după acest timp și lăsați-l să stea înăuntru timp de 1 minut. Închideți ușa cuptorului cu microunde și gătiți încă 4 minute. Scoatem matrița cu grijă, pentru că va fi în clocot. „Baconul din rai” va fi în continuare foarte fierbinte și nu va părea complet închegat, dar se va compacta pe măsură ce se răcește. Înțepați cu o scobitoare să verificați că iese fără resturi de aluat, asta va însemna că este deja gata.

Lăsăm să se răcească complet și transferăm desertul la frigider pentru a-l ține la rece și va fi gata. După cum vedeți, rețeta de „Bacon din rai” la cuptorul cu microunde este foarte ușoară și rapidă. 

 

Idei pentru a servi „baconul din rai” la cuptorul cu microunde

 

Odată ce „Baconul din rai” făcut la cuptorul cu microunde este gata, îl poți servi cu un topping care să îl facă complet.

O idee bună este să folosești albușurile care ți-au rămas pentru a face o bezea simplă cu care să decorezi desertul, nu crezi?

Cu toate acestea, dacă doriți mai multe opțiuni, puteți oricând să luați în considerare următoarele frișca, ciocolata sau fructele.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel