Cutremur în România, joi seara. Iată ce magnitudine a avut

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un cutremur de magnitudinea de 3,3 grade s-a produs, joi seară, în zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.

În ziua de 25 mai 2023, la ora 18:47:12 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 87 km, transmite Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 39 km Vest de Focșani, 69 km Nord de Buzău, 71 km Est de Sfântu-Gheorghe, 85 km Est de Brașov, 91 km Sud de Bacău și 92 km Sud-Vest de Bârlad.

 

Vezi și. Nou cutremur la Arad, marți noapte. Este al 11-lea seism din vestul țării în ultimele zile 

 

A fost din nou cutremur la Arad, puțin după miezul nopții, o zonă mai puțin obișnuită cu activitatea seismică. 

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 3,2 s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, la ora locală 0:24, în zona Crişana, judeţul Arad, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 8 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 23 km est de Arad, 48 km nord-est de Timişoara, 74 km sud-est de Bekescsaba şi 92 km nord de Reşiţa.

În ultimele trei zile, în judeţul Arad au avut loc 11 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,7 pe Richter. Cele mai puternice seisme din această zonă s-au produs pe 22 mai şi au avut magnitudinea de 4,7 şi 4,4 pe Richter, deşi seismologii au anunţat iniţial o magnitudine de 4,9, respectiv 4,3. Cutremurele s-au resimţit în municipiul Arad şi oraşul Lipova.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel