Cutremur de magnitudine medie în Vrancea, miercuri la prânz

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cutremur de 3,6 grade în Calabria, Italia. Oamenii au ieșit în stradă în zorii zilei
Cutremur de 3,6 grade în Calabria, Italia. Oamenii au ieșit în stradă în zorii zilei

Un cutremur de magnitudine medie a zguduit zona seismică Vrancea miercuri la prânz, anunță Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). 

Evenimentul s-a produs la ora 12:53 și a avut o magnitudine de 4 grade. Potrivit INFP, epicentrul cutremurului a fost localizat în zona seismică Vrancea, în apropiere de orașul Buzău. Seismul a avut loc la o adâncime de 110,1 kilometri sub suprafața pământului.

Principalele orașe afectate de cutremur au fost Sfântu-Gheorghe, situat la 55 de kilometri est, Focșani la 57 de kilometri vest, Brașov la 65 de kilometri est, Buzău la 65 de kilometri nord-vest și Ploiești la 87 de kilometri nord.

De la începutul lunii mai, în România s-au produs 21 de seisme cu magnitudini între 2,1 şi 4,1.

În ultimul an, România a fost martorul mai multor mișcări tectonice, cel mai notabil fiind cutremurul cu magnitudinea de 5,7 produs în județul Gorj pe 14 februarie anul trecut. Acesta s-a înregistrat la o adâncime de 6,3 kilometri și a avut un impact semnificativ în zonă.

De asemenea, în februarie 2023, județul Gorj a fost afectat de o serie de 960 de cutremure în doar 10 zile, cel mai puternic având o magnitudine de 5,7 grade. Această activitate seismică intensă a surprins atât locuitorii cât și seismologii, reprezentând un fenomen neobișnuit pentru regiune.

Autoritățile recomandă cetățenilor să fie pregătiți pentru posibile replici și să respecte strict măsurile de siguranță în caz de cutremur, precum stând sub cadre de uși sau sub mese solide pentru a evita rănirea în caz de prăbușire a obiectelor.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel