UPDATE. Cutremur de 4,3 grade în România: Zona Aradului s-a zguduit din nou și astăzi

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Cutremur Arad, 23.05.2023
Cutremur Arad, 23.05.2023

Al treilea cutremur cu magnitudine mai mare de 4,1 grade, în ultimele 24 de ore, în județul Arad. Acesta s-a înregistrat marți, în jurul orei 19:15.

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a înregistrat pe 23.05.2023, la ora 19:15, la 17 kilometri Sud-Est de Arad.

Acesta a avut o magnitudine de 4,1 și s-a produs la o adâncime de 15 kilometri.

Potrivit INCDFP, cutremurul s-a produs la 18km SE de Arad, 46km NE de Timișoara, 71km SE de Bekescsaba, 94km N de Reșita.

Acestea sunt primele date, preluate automat de la sistemele de detecție a seismului, urmând ca mai apoi să fie verificate și, eventual, revizuite manual de către cei de la Institut.

Vă amintim, luni s-au înregistrat în apropiere de municipiul Arad două cutremure cu magnitudini de 4,7 , respectiv 4,4 grade pe scara Richter – conform celor mai recente date ale INCDFP.

UPDATE

Seismologii au revizuit în creştere, de la 4,1 la 4,3 pe Richter, magnitudinea cutremurului de suprafaţă produs marţi seara, la ora locală 19:15, în Crişana, judeţul Arad.

Potrivit datelor revizuite de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a înregistrat la o adâncime de 7 kilometri, faţă de 15 kilometri iniţial, în apropierea următoarelor oraşe: 18 km sud-est de Arad, 46 km nord-est de Timişoara, 71 km sud-est de Bekescsaba şi 94 km nord de Reşiţa.

Luni seara au avut loc în judeţul Arad două cutremure cu magnitudinea de 4,7, respectiv 4,4 pe Richter, care s-au resimţit în municipiul Arad şi oraşul Lipova. De la începutul lunii mai, în România, au avut loc 34 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,7 pe Richter. Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel