Cumpănașu DEZVĂLUIE ce a vorbit cu George Maior: "Mi-a sugerat că nu ar fi bine să fac asta"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Alexandru Cumpănașu a declarat că a primit, înainte ca Iohannis să plece în SUA, un mesaj de la George Maior în care îi transmitea că ar fi bine să nu candideze la președinție și să renunțe la lupta în cazul Caracal. Unchiul Alexandrei consideră că Maior i-a transmis un sfat prietenesc. 

"Relația mea cu George Maior este o relație veche, îl respect, este un om care vred că a făcut mult bine României și care cel puțin din poziția de ambasador la Washington a ajutat foarte mult statul în relația cu Statele Unite ale Americii. În ceea ce privește situația de acum, apropo de cum dictează serviciile, am avut o discuție cu domnul Maior, după foarte mult timp - este un an de zile decât eu nu am mai vorbit cu domnia sa - în care mi-a transmis că nu ar fi bine să mai continui lupta cu Caracalul și mi-a sugerat că nu ar fi bine totuși nici să candidez la președinție", a declarat Alexandru Cumpănașu, liderul Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) și unchi al Alexandrei Măceșanu.

Unchiul Alexandrei a precizat că, în viziunea sa, mesajul transmis de fostul șef SRI a fost un averstisment și nu o amenințare.

„Eu nu o iau ca pe o amenințare pentru că eu cred că domnul Maior este un om care păstrează niște valori. A fost un fel de avertisment că, dacă o voi face, voi pierde și ceea ce am construit până acum la nivel de CNMR sau la nivel de altceva și că practic poziționarea mea anti-sistem nu este una dintre cele mai fericite abordări", a mai spus Cumpănașu.

Întrebat care ar fi motivele pentru care Maior i-a scris, Cumpănașu este de părere că fostul șef SRI fie a vrut să-l protejeze pentru că „serviciile parchetul, politicul se vor urca cu picioarele" pe el, fie a deranjat „niște jocuri și domnia sa nu voia sa le deranjez".

„Mesajul a venit într-un moment ciudat pentru mine. Eu v-am spus de la început și vă spun și acum, eu nu m-am răzgândi. (...) Mesajul l-am primit (...) cu o săptămână înainte ca domnul președinte Iohannis să plece în Statele Unite ale Americii (Iohannis a plecat în SUA la jumătatea lunii august, n.r.), într-o perioadă în care eu nu înțelegeam de unde și până unde, adică mi-a fost puțin neclar de ce eu să nu mai activez, să nu mai fiu atent să nu mă mai lupt pentru ce se întâmplă la Caracal. (...) Eu cred că domnul Maior a făcut-o prietenește și vreau să cred în prima variantă, nu în a doua, în care face parte dintr-o conspirație, este o relație pe care mi-am construit-o în timp și vreau să cred că oamenii nu s-au dezumanizat", a mai explicat sursa citată de Mediafax.

Alexandru Cumpănașu a spus ferm că nu îi va urma sfatul lui George Maior. Acesta a anunțat deja că va candida la președinție dacă va strânge semnăturile necesare.

Fostul șef SRI, George Maior, s-a prezentat, vineri dimineață, la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), pentru audieri în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel