Cum vor putea intra românii în posesia certificatului digital european privind COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a dat, duminică seara, la Digi24.ro, detalii despre certificatul digital european privind COVID-19. Oficialul Ministerului Sănătății a anunțat adresa site-ului de pe care va putea fi descărcat acest document, care va facilita călătoria în spațiul european.

Certificatul va deveni funcțional de la 1 iulie și va avea un cod QR, care va putea fi scanat. Documentul va arăta că ne-am vaccinat anti-COVID, că avem un test COVID negativ făcut recent sau că am trecut prin boală, deci avem anticorpi.

„Suntem în linie dreaptă pentru folosirea acestui certificat digital european pentru COVID-19 sau certificat de călătorie, cum îi mai spunem noi. La 1 iulie, peste câteva zile, va intra în funcțiune și în România, s-a muncit mult în ultimele luni de zile pentru a finaliza toată această procedură. Certificatul va putea fi descărcat de la 1 iulie de pe platforma pusă la punct de STS și care va fi disponibilă la adresa: certificat-covid.gov.ro. 

Pe această platformă vom intra, ne vom face un cont cu o adresă de email și vom primi un link pentru a verifica dacă suntem cine pretindem că suntem. O să fie necesare câteva date de autentificare pentru a fi siguri că cel care îl solicită este și persoana care îl primește. Accesăm acel link și el ne va duce către platforma respectivă, de unde putem să descărcăm certificatul care va fi valid pentru noi pe una dintre situațiile mai sus enumerate”, a explicat Andrei Baciu, la Digi24.

Acesta a mai precizat că persoanele care nu au acces la internet vor putea obține certificatul în format fizic, fie cu ajutorul medicului de familie, fie cu ajutorul direcției de sănătate publică din județul aferent.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link -> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel