Cum va fi vremea vineri, 18 februarie în România. Cod galben de intensificări ale vântului și viscol

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cod galben de vânt pe litoral. ANM anunță prognoza meteo, astăzi, 17 martie
Cod galben de vânt pe litoral. ANM anunță prognoza meteo, astăzi, 17 martie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri, mai multe avertizări nowcasting Cod galben de viscol și intensificări ale vântului, care se va resimți în în 27 de județe din țară. Cerul va fi înnorat și va ploua, iar pe alocuri vor fi condiții de viscol.

Vineri, 18 februarie 2022, chiar dacă vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, vremea se va menține destul de călduroasă pe tot parcursul zilei. Temperaturile vor fi puțin mai scăzute decât în zilele precedente, dar tot peste cele normale pentru această perioadă a anului. Maxima va oscila între 4 și 14 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade Celsius. 

 

Care sunt condițiile meteorologice de astăzi

 

Cerul va fi temporar noros în special în estul, sud-estul şi centrul ţării. Pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă. Codul galben emis vizează intensificările vântului și viscol la altitudini mari, în perioada 17 februarie, ora 06:00 – 18 februarie, ora 20:00. În sudul, estul şi centrul României, vitezele vor atinge până la 45-55 km/h.

„În intervalul menționat, în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h și izolat 70 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h. Pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45...55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h”, au precizat metrologii.

Alba, Bihor, Cluj, Gorj, Maramureș, Sibiu, Timiș, Argeș, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Vâlcea, Arad, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Satu Mare, Vrancea, Bacău, Buzău, Dâmbovița, Mehedinți, Prahova, Suceava sunt județele vizate de cod galben de vânt.

 

Cod galben de viscol și vânt la munte

 

2. Cum va fi ... (alessio-soggetti-t3wsiw4qwdu-unsplash.jpg)

 

La munte avem o avertizare de cod galben de vânt puternic până diseară la ora 20 în zona înaltă a Carpaților Orientali, dar până la ora 11 Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de viscol în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. Cerul va fi temporar noros şi mai ales ziua vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare la altitudini de peste 1400 m.

 

„În intervalul menționat, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h. La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ”, au anunțat meteorologii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel