Cum să scapi rapid de febră fără medicamente. Trucuri eficiente de la bunica

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cum să scapi rapid de febră fără medicamente. Trucuri eficiente de la bunica / Foto: Unsplash
Cum să scapi rapid de febră fără medicamente. Trucuri eficiente de la bunica / Foto: Unsplash

Uneori sau de cele mai multe ori, când ești răcit apare negreșit și febra și este firesc să îți dorești să o scazi cât mai repede. Iată un truc de la bunica, cum poți face asta doar cu ajutorul unui ingredinet din bucătăria ta.

Febra este reacția organismului tău la infecții și poate provoca un mare disconfort. Așadar, este firesc să îți dorești să o scazi cât mai repede. Temperatura ridicată poate fi cauzată de o banală răceală și s-ar putea să nu fie necesar ca copilul dumneavoastră să urmeze un tratament medical. 

Atunci când apare febra, este important să nu vă panicați și să vedeți ce puteți face pentru a o reduce. Dacă febra nu revine și celelalte simptome ale copilului sunt vizibil ameliorate, nu trebuie să vă faceți griji. 

Cu toate acestea, mai ales atunci când îți vezi copilul suferind și având febră, ai face orice pentru a-i reduce temperatura ridicată. Dar uneori nu vreți să folosiți medicamente la întâmplare, fără rețetă, sau pur și simplu nu aveți în casă. Ce să faci atunci? Astăzi vă voi împărtăși despre magia cartofilor cruzi care pot scădea febra în mai puțin de 15 minute. 

 

Metoda cartofilor pentru a reduce febra și simptomele răcelii

 

În esență, tăiați cartofii în felii și îi puneți sub tălpile picioarelor, vă puneți șosete și mergeți la culcare. 

Cartofii cruzi: Cartofii sunt un aliat de nădejde atunci când vine vorba de scăderea febrei. Îi poți folosi rași sau feliați. O soluție este să dai un cartof pe răzătoare și să umpli cu el interiorul unei perechi de șosete. Vă sfătuim să folosiți șosete din bumbac, deoarece o fibră textilă sintetică poate provoca încălzire și nu vă doriți acest lucru în caz de febră. După ce ați umplut șosetele cu cartoful ras, puneți șosetele copilului dumneavoastră. 

De asemenea, puteți folosi cartof crud tăiat felii pentru a reduce febra. Tăiați câteva felii, puneți-le pe o banderolă sau pe o bucată de pânză și apoi puneți-o pe fruntea copilului dumneavoastră. Acest remediu este util și în cazul durerilor de cap. 

 

Originile remediului popular

 

Nu se știe de unde provine acest remediu. Este posibil să provină de la sfârșitul Evului Mediu, când ciuma bubonică a lovit unele părți ale Europei. La acea vreme, majoritatea oamenilor nu erau conștienți de virusuri și bacterii și de modul în care acestea provocau boli.

Afirmația este că punerea cartofilor cruzi tăiați în felii împotriva tălpii picioarelor - și purtarea de șosete pentru a-i ține la locul lor - poate ajuta la vindecarea simptomelor de răceală și gripă, cum ar fi tusea, curgerea nasului, congestia și febra.

Motivul pentru care cartofii (și ceapa) se pun împotriva picioarelor poate proveni de la o terapie din medicina tradițională chineză numită reflexologie. În această știință a vindecării, se crede că tălpile picioarelor au puncte de acces la diferite părți ale corpului. Conform reflexologiei, tratarea picioarelor ajută la tratarea corpului, conform Health Line.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel