Cum să faci față afecțiunii „picioarelor de mare” după ce te întorci dintr-o croazieră

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cum să faci față afecțiunii „picioarelor de mare” după ce te întorci dintr-o croazieră
Cum să faci față afecțiunii „picioarelor de mare” după ce te întorci dintr-o croazieră

Oamenii care se întorc acasă după o vacanță, în special după o perioadă petrecută pe vasele de croazieră, se pot confrunta cu o problemă neobișnuită: "picioarele de mare". 

Afecțiunea „picioarelor de mare” poate provoca amețeli și o senzație de instabilitate atunci când oamenii revin pe sol solid după o perioadă petrecută pe mare.

Mario Salcedo, un bărbat care a trăit pe vase de croazieră timp de 23 de ani, este unul dintre cei care au experimentat această afecțiune. După peste 100 de croaziere consecutive și cheltuieli de peste 1 milion de lire sterline pentru stilul său de viață pe mare, el a devenit cunoscut sub numele de "Super Mario". Cu toate acestea, când se întoarce pe uscat, el se confruntă cu dificultăți în a-și regăsi echilibrul.

"Mi-am pierdut picioarele de uscat, așa că atunci când mă balansez atât de mult nu pot merge în linie dreaptă. Sunt atât de obișnuit să fiu pe nave, încât mă simt mai confortabil decât pe uscat.", a declarat el pentru Condé Nast Traveller.

 

Cum se manifestă această afecțiune

 

"Picioarele de mare" sunt rezultatul adaptării corpului și creierului la condițiile specifice de pe un vas de croazieră, cu mișcările continue și oscilante ale oceanului. Când oamenii coboară de pe vas și revin pe sol solid, corpul lor continuă să se adapteze, iar această tranziție poate provoca amețeli și o senzație de instabilitate.

Specialiștii explică faptul că, la bordul unui vas de croazieră, urechea internă și creierul reușesc să interpreteze corect mișcările contradictorii ale corpului, însă această adaptare poate crea probleme atunci când oamenii revin pe uscat. Această afecțiune este similară răului de mișcare și poate fi gestionată prin menținerea mișcării, hidratare adecvată, odihnă și, în unele cazuri, utilizarea medicamentelor împotriva răului de mișcare.

Pentru cei care se confruntă cu "picioarele de mare", procesul de adaptare la sol solid poate dura doar câteva ore sau poate fi prelungit pe o perioadă mai lungă. Cu toate acestea, cu răbdare și aplicarea unor strategii adecvate, majoritatea oamenilor reușesc să depășească această problemă și să se bucure din plin de întoarcerea acasă, chiar dacă aceasta poate fi puțin mai dificilă decât se așteptau.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel