Cum încearcă PSD să pună votul pentru moțiunea de cenzură într-o zi de week-end ca să nu vină parlamentarii la vot

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

PSD-iștii au încercat astăzi să găsească o soluție procedurală în Parlament pentru a fixa votul la moțiunea de cenzură într-o zi de week-end, în speranța că parlamentarii nu vor veni la ședință și astfel Guvernul Dăncilă ar fi salvat de demitere, scrie Digi24. Planul PSD era ca moțiunea de cenzură care va fi depusă marți să fie citită în plen marți noaptea astfel încât votul să fie vineri, zi în care parlamentarii sunt plecați din București, sau să fie prezentată în weekend, sâmbătă sau duminică.  

Opoziția a decis însă ca moțiunea de cenzură să fie depusă marți seara, urmând ca miercuri dimineața Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului să decidă calendarul de dezbatere și vot. PNL își dorește ca votul să aibă loc luni sau marți săptămâna viitoare.

Conform regulamentului ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, procedura este următoarea:

Art. 93. – (1) Moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii.

(2) Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Victor Ponta a declarat marți că textul moțiunii de cenzură și semnăturile vor fi prezentate marți seară. El a menționat că erau 237 de semnături la care se adaugă doi parlamentari PSD, unul care a trecut la PRO România.
„Mâine dimineață la prima oră se face partea de procedură. Domnul Iordache are numai idei proaste în ultima vreme, și pentru PSD, și pentru Parlament, făcuse un plan că undeva la 12 noaptea ne strânge noaptea ca hoții să vorbim despre moțiune. Dacă nu le era frică, nu se gândeau să ne ascundem noaptea prin Parlament", a spus Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel