Cum a fost ignorată Dăncilă de oficialii americani: Vicepreședintele SUA a anulat întâlnirea, iar secretarul energiei, imagini doar cu Mănescu

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Vizita Vioricăi Dăncilă în SUA se dovedește cu fiecare zi un eșec de proporții. Potrivit programului apărut, inițial, în spațiul public, șefa Guvernului ar fi avut programată o întâlnire cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence. 

Pence ar fi fost cel mai important oficial american cu care Dăncilă ar fi urmat să poate discuții, însă, potrivit unor surse, întâlnirea dintre cei doi ar fi fost anulată. Întrevederea era programată pentru ziua de miercuri.

În plus, nici secretarul american al energiei, Rick Perry, nu pare a fi acordat o importanță prea mare întâlnirii cu Viorica Dăncilă.

Dovadă stă faptul că într-o postare pe contul său de Twitter, după întrevederea cu delegația României, oficialul american vorbește despre "o întâlnire productivă" cu ministrul român de Externe, Ramona Mănescu. Menționăm că este vorba despre o întâlnire la care a fost prezentă și Viorica Dăncilă.

"Ambasadorul SUA la UE, Sondland, și cu mine am avut o întâlnire bilaterală productivă cu ministrul român al Afacerilor Externe Ramona Mănescu la #UNGA referitoare la diversificcarea mixului energetic al României, extinderea energiei nucleare civile pașnice în România și creșterea securității energetice în regiune", se arată în mesajul publicat pe contul de Twitter al lui Rick Perry, alături de imagini în care, în prim-plan, apare ministrul Ramona Mănescu.

Postare Rick Perry Twitter

 

 

În imaginile cu pricina apare și Viorica Dăncilă, lângă care se află și translatorul său, aceasta fiind singura care are nevoie de cineva care să îi intermedieze discuțiile cu oficialii străini.

De altfel prezența Ramonei Mănescu în SUA a provocat controverse pe plan intern. Asta pentru că șefa de la MAE a plecat peste ocean împreună cu premierul Dăncilă și cu mai mulți miniștri. Ulterior, aceasta a abandonat delegația guvernamentală și s-a alăturat echipei președintelui Klaus Iohannis, care se află în aceste zile la New York, la cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Mănescu apare în imaginile publicate, marți seară, de Administrația Prezidențială de la participarea lui Klaus Iohannis la segmentul de nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Ramona Mănescu s-a aflat atunci, în sală, chiar lângă președintele Iohannis.

În aceste condiții, sursele citate de B1.ro mai precizează că Viorica Dăncilă ar intenționa chiar să renunțe la restul întâlnirilor din programul său și să se întoarcă mai repede în România. Șefa Guvernului trebuia să rămână în SUA până duminică, iar în zilele următoarea agenda sa cuprindea întâlniri cu reprezentanții comunității evreiști, cu secretarul general adjunct al ONU, precum și un interviu pentru New York Times. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel