Cum a făcut Vlad Diaconu primul milion de dolari

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Bucureșteanul a înșelat sute de americani după ce a postat reclame false pe internet.

Acest Mercedes-Benz GL450 este doar unul dintre autoturismele cu care Vlad Diaconu i-a înșelat pe oameni
 

Vlad Diaconu a fost condamnat la 29 de luni de închisoare pentru participarea într-o schemă internațională care a implicat distribuirea în mediul online a sute de reclame frauduloase pe diferite site-uri. Potrivit procurorilor americani, prejudiciul se ridică la aproape 900 de mii de dolari, iar sute de americani au fost induși în eroare și mințiți că pot achiziționa diverse mașini care nu erau efectiv disponibile pentru cumpărare.

 
Anunțul condamnării a fost făcut de către adjunctul procurorului general din statul american Tennessee,  John P. Cronan, care a declarat presei că inculpatul se numește Vlad Diaconu, în vârstă de 37 de ani originar din București, România.

 

Potrivit autorităților, în fața instanței de judecată Diaconu și-a recunoscut vina și a descris detaliat modul în care era organizată frauda. Astfel, mai multe fotografii cu mașini luxuase erau postate în mod fraudulos pe conturi de eBay. Atunci când victimele și-au exprimat interesul pentru achiziționarea unuia dintre vehicule, infractorii le-au cerut o garanție de vânzare a produsului. Fără a ști că urmează a fi înșelate, mai multe persoane au făcut plățile cu bună credință. Conturile bancare indicate de infractori au fost deschise de Diaconu care s-a folosit de identități false și documente frauduloase, inclusiv pașapoarte contrafăcute. Banii trimiși în aceste conturi erau imediat virați în alte conturi bancare deschise în Europa.

 

Procurorii au reușit să identifice doar douăsprezece victime care au trimis aproximativ 185.000 de dolari în conturile deschise de Diaconu. Alte 35 de victime au trimis aproximativ 688.000 de dolari.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel