„Cuib de rândunică”, desertul dulce al copilăriei. Pregătește-l de Paște și uimește-ți invitații

Alexandra Curtache |
Data publicării:
„Cuib de rândunică”, desertul dulce al copilăriei. Pregătește-l de Paște și uimește-ți invitații / Foto: Captură video youtube
„Cuib de rândunică”, desertul dulce al copilăriei. Pregătește-l de Paște și uimește-ți invitații / Foto: Captură video youtube

Desertul „Cuib de rândunică” este unul incredibil de dulce, care după cum spune și numele arată ca un cuib, micuț și delicios. Baza acestui desert este bezeaua, care ți se topește în gură și se combină perfect cu fructele de pădure de deasupra. Simplu și foarte elegant!

Vă este dor de bezelele făcute d ebunici în copilărie? Acum poți recrea acest desert într-o variantă mai elegantă și poate chiar mai delicioasă. Desertul „Cuib de rândunică” este alegerea perfectă pentru a-ți surprinde invitații cu ocazia sărbătorilor pascale. Pune rapid un șorț pe tine și gătește dulcele copilăriei.

Această rețetă apetisantă este gata într-o oră și jumătate, iar ingredientele detaliate mai jos pot servi până la 6 persoane.

„Cuib de rândunică” - Ingrediente

 

Pentru cuiburi:
- 3 albușuri mari de ou, la temperatura camerei
- 5 g de parf de copt
- 150 g de zahăr

Pentru asamblare:
- 180 ml de frișcă
- 12 grame de zahăr
- 7 grame de extract de vanilie
- O mână mare de fructe de pădure proaspete amestecate

„Cuib de rândunică” - Metoda de preparare

 

Preîncălziți cuptorul la 150°C. Trasați 6 cercuri, fiecare cu diametrul de 3,5 cm și cu cel puțin 5 cm între ele, folosind un marker pe hârtie pergament, apoi întoarceți hârtia pe o tavă de copt.

Bateți mai întâi albușurile de ou și praful de copt la viteză mică, apoi, odată ce albușurile sunt spumoase, măriți viteza și turnați încet zahărul în timp ce bateți. Continuați să bateți albușurile la viteză mare până când acestea țin un vârf tare când se ridică batoanele.

Umpleți o pungă de pipeta dotată cu un vârf mare cu stea cu bezea și pipetați cercuri în interiorul liniilor trasate pe pergament, umplând complet cercurile. Se piperează un inel sau bezea deasupra marginii exterioare, creând efectul de "cuib", în spirală până la aproximativ 2 inci deasupra bazei.

Puneți bezelele în cuptor și reduceți imediat temperatura la 135°C. Coaceți meringile timp de 45 până la 65 de minute (acest timp va fi influențat de temperatura și umiditatea de afară, făcând ca bezelele să dureze mai mult dacă afară este umed sau cald). Dacă observați că bezelele încep să se rumenească, deschideți ușa cuptorului și continuați să le coaceți. Răciți complet meringile la temperatura camerei pe tava de copt, apoi ridicați-le ușor pentru a le depozita într-un recipient etanș până când sunt gata de servire.

Pentru asamblare, bateți frișca până obțineți vârfuri moi și încorporați zahărul și vanilia. Așezați câte un cuib de păsări pe fiecare farfurie, puneți crema în centrul cuibului și acoperiți cu fructe de pădure. Se servește imediat.

Bezelele pot fi coapte cu până la o zi înainte, dar trebuie asamblate imediat înainte de servire.

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel