Cuba: Havana, noi restricții

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Guvernatorul Havanei a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, noi măsuri aplicabile în capitala Cubei pentru prevenirea răspândirii infectărilor. Măsurile, care vor intra în vigoare la 1 septembrie și vor dura 15 zile, prevăd o restrângere a dreptului la libera circulație a persoanelor pe perioada nopții, de la 7 după-amiaza până la 5 dimineața, și interzicerea călătoriei din capitală către alte provincii ale țării pentru a controla răspândirea virusului.

Cuba este una dintre țările care au controlat cel mai bine pandemia până la sfârșitul lunii iunie, izolând pacienții și urmărind cu strictețe contactele, precizează bbc.com. Autoritățile cubaneze au cerut, până de curând, cetățenilor să părăsească casa doar pentru ce era esențial și au recomandat distanța fizică și igiena ca principale forme de prevenire.

Cuba are în lucru un vaccin împotriva covid19, care începe să fie testat la oameni, acesta fiind motivul pentru care închiderea a fost relaxată. După doar șase săptămâni, autoritățile au impus măsuri restrictive după ce numărul de infectări a crescut, mai ales în Havana.

De asemenea, există o atenționare din partea autorităților care afirmă că oamenii nu au acționat cu suficientă disciplină pentru a urma măsuri de reducere a virusului și au declarat că vor aplica amenzi oricui încalcă noile reguli.

Capitala Cubei a înregistrat, săptămâna trecută, 269 de cazuri, cel mai mare număr săptămânal de la începutul pandemiei. De la începutul crizei sanitare, Cuba a acumulat 3.806 de cazuri de covid-19 și 92 de decese. Havana, în care locuiesc peste două milioane de oameni, este singura provincie cubaneză în care există măsurile de suspendare a transportului public, a accesului limitat, de închiderea majorității serviciilor și utilizarea obligatorie a măștii în afara locuințelor. Din cauza situației existente, autoritățile din capitala Cubei au hotărât ca anul școlar să nu înceapă la 1 septembrie în Havana, ca în restul țării.

Insula rămâne în continuare cu granițele închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel