Cu mama plecată la muncă în Spania, cinci copii au fost terorizați de bunică, după ce au fost lăsați în România

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Cinci copii au fost abuzați timp de 10 ani după ce au fost lăsați în grija bunicilor, iar mama lor a plecat la muncă în Spania. 

Cei cinci minori, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, au fost victime ale unei lungi suferințe fizice și psihice în mâinile bunicii lor. Inițial, alături de copii se afla și tatăl lor, care însă, între timp a primit o condamnare la închisoare pentru violență domestică, acesta fiind și consumator de droguri. Tot în casa părinților tatălui s-au petrecut și toate aceste fapte condamnabile. 

Unul dintre nepoți a decis să ceară ajutorul autorităților, prezentându-se la poliție, după ce a înregistrat-o cu telefonul mobil pe bunică. Dosarul a fost preluat de procurorii din Galați, care au început ancheta în cazul grav.

Copiii erau supuși unui tratament abuziv continuu, erau adăpostiți într-o cameră mică, dotată paturi supraetajate.Nu primeau suficientă hrană, fiind supuși atât abuzurilor fizice cât și psihice și erau umiliți constant. Condițiile de trai erau insuportabile și erau de asemenea supravegheați prin intermediul unor camere video. Unul dintre incidentele terifiante care a ajuns în mâna presei a fost surprins într-un clip video, în care unul dintre copii era agresat verbal pentru că a îndrăznit să mănânce fără permisiunea bunicii.

Bunica nu va mai avea voie să se apropie de copii

 

Chinul la care erau supuși cei cinci copii a ieșit la iveală pe 22 martie 2024, atunci când un adolescent de 16 ani, însoțit de mama sa, s-a prezentat la Secția 4 de Poliție Galați pentru a depune o plângere. Copilul și mama sa au raportat agresiunile fizice comise de bunica acestuia, la domiciliul comun, unde locuiau și ceilalți patru frați minori.

În urma investigațiilor, a fost întocmit un formular de evaluare a riscului iminent, pe baza căruia polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bunicii în vârstă de 69 de ani. Aceasta a fost obligată să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de minor, în noua locuința a acestora, unde vor locui împreună cu mama lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel