Cu ce propuneri merge Dăncilă la președintele Iohannis pentru cele două posturi de vicepremier

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Viorica Dăncilă trebuie să propună doi social-democrați pentru cele două funcții vacante de vicepremier din Guvern.

 Reamintim că Titus Corlățean a fost refuzat de președintele Iohannis, iar Viorel Ștefan urmează  să demisioneze, fiind numit membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene.

 Surse din PSD spun că, Viorica Dăncilă va merge la Cotroceni cu două propuneri pentru interimat, Orlando Teodorovici și Radu Oprea.

Teodorovici va prelua funcția lui Viorel Ștefan, iar Radu Oprea va prelua postul de responsabil pentru parteneriatele strategice.

Președintele Klaus Iohannis l-a respins pe Titus Corlățean pentru funcția de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.  Corlățean, fost ministru de externe, a demisionat în noiembrie în 2014 din cauza problemelor de la votul din străinătate de la alegerile prezidențiale.

Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoarea Vioricăi Dăncilă, în care arată că, că Titus Corlățean „nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială pentru exercitarea demnității de viceprim-ministru şi pentru gestionarea domeniului complex al implementării parteneriatelor strategice ale României”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel