Cu cât cresc pensiile românilor. Ciucă, răspuns după propunerea lui Rareș Bogdan 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
sursa foto: Facebook/Guvernul României
sursa foto: Facebook/Guvernul României

 Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, cu privire la propunerea făcută de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan ca pensiile să crească cu 16%, nu doar cu 10% cum a propus PSD, că este nevoie de responsabilitate.

"Se încadrează la o dispută prin care cred trebuie să dovedim responsabilitate şi să nu ne jucăm cu aşteptările cetăţenilor români. PNL, la fel ca PSD, s-au coordonat şi am luat deciziile care au fost la îndemâna Guvernului, pe baza posibilităţilor Guvernului, prin toate pachetele de măsuri pe care le-am decis până în acest moment. La fel vom face şi de acum înainte, foarte responsabil, cu cifrele pe masă şi în momentul în care vom avea proiectul de buget vom anunţa şi măsurile de natură socială, pentru că este normal ca românii să fie protejaţi, este normal ca economia României să fie protejată", a afirmat Nicolae Ciucă, înainte de a participa la evenimentul "România Viitorului" organizat la Politehnică.

El a precizat că aşteaptă în octombrie proiecţia de buget, după care vor fi anunţate şi măsurile ce urmează să fie luate. 

Bugetul pentru pensii, tot mai greu de gestionat. S-a speculat că ar urma naționalizarea Pilonului 2 de pensii

 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a reiterat că la nivelul coaliţiei de guvernare şi al Executivului nu se discută despre o naţionalizare a pilonului II de pensii, susţinând că aceasta este o discuţie "a unora care vor să se audă pe la televizor".

El fost întrebat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, dacă Guvernul se gândeşte la o naţionalizare a pilonului II de pensii pornind de la textul unui proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea unor acte normative în domeniul pensiilor private pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

"Haideţi să o lămurim. (...) Situaţia stă în felul următor - Ministerul Muncii nu are nicio atribuţiune aici. Atribuţiile Ministerului Muncii legate de pilonul II sunt doar din punct de vedere al virării sumelor de bani către administratorii privaţi şi a întocmi acele liste şi recapitulaţii cu sumele de bani. Am primit de la ASF, că acolo sunt specialiştii, acel text pe care dumneavoastră îl vedeţi postat în transparenţă publică. Dumnealor au scris tot de acolo, Ministerul Muncii şi Guvernul nu au avut nicio completare. ASF-ul nu are posibilitate, conform legii, de iniţiativă legislativă şi atunci a trebuit să fie acest lucru preluat şi adus în Guvern. Despre naţionalizare am spus de mai multe ori şi eu, a răspuns şi premierul, a răspuns şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu discutăm de aşa ceva. E doar o discuţie a unora care vor să se audă pe la televizor", a afirmat Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel