CTP, despre conacul Olguței Vasilescu: Prima grijă a PARVENIȚILOR este să să-și asigure o aură aristocratică

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Prima grijă a ariviștilor, a parveniților, este să-și asigure o aură aristocratică, nobiliară, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul încearcă să explice apetitul demnitarilor pentru case vechi, boerești. "Nu puteau de banii ăștia să-și ia un penthouse, o vilă nouă? Nu, au vrut o casă cu pedigree, să fie conac boieresc, pentru că ei sunt acum întemeietori de dinastie”, a spus jurnalistul.

Acesta a comentat faptul că Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda vor să cumpere o casă veche cu 250. de mii de euro.

„Este un conac boieresc vechi de mai bine de 100 de ani, care are pe el tot felul de litigii. Acolo se găsesc alți proprietari,pe diverse bucăți din el, despre care d-na Vasilescu spune: e unul pe care nu am reușit să-l dăm afară, încercăm cu ceilalți. Casa asta are un trecut. Proprietarii aceștia provin din zecile de ani, din secolul care a trecut de când a fost făcută casa. Și d-na Vasilescu și dl Manda vin acum și spun: n-am reușit să-l dăm afară pe proprietar. El e proprietar, dânșii sunt cumpărători, vin să ia casa asta, s-o cumpere.

Apoi, cum este organizată în interior? Ce vedem aici? E ceva pregătit cam ca pentru o întâlnire între - nu între Ceaușescu și Gorbaciov - e un cadru diplomatic. Tabloiul ăla – e un tabloi, pus deasupra șemineului, este o copie după Rubens, este unirea pământului cu apa, probabil cu gândul la apropiata consfințire a unirii dintre d-na Vasilescu și dl Manda. Ceaușescu nu punea tabloul ăsta, avea numai tablouri de pictori români. Aici avem un Rubens deasupra șemineului, în conacul boieresc pe care și-l doresc d-na Vasilescu și dl Manda”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel