CTP, definiţia ROMÂNULUI: "Dacă se mai consideră români..."

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre românii din diaspora, în contextul alegerilor europarlamentare din mai. Invitat în emisiunea lui Moise Guran, jurnalistul a discutat despre alegerea pe care o au de făcut românii cu dublă cetăţenie care pot vota pe listele româneşti sau pe cele din ţara în care s-au mutat definitiv.

Moise Guran a vorbit despre situaţia în care s-au regăsit cei mai mulţi români care au vrut să voteze la ultimele alegeri şi nu au putut din cauza număului insuficient de secţii de votare pus la dispoziţie pentru cei din diaspora.

Citeşte şi: Moise Guran: N-am ANTICIPAT asta. Liviule, pune-ți ambiția !

"Cei mai mulţi dintre ei, că vorbim totuşi de aproape patru milioane de români plecaţi numai prin Europa, vor avea această alegere simplă de făcut: mă duc până la secţia de votare de la consulat să stau la coadă o zi întreagă şi să votez sau votez aici, lângă mine, că pot să votez aici, cu candidaţii din Italia sau Franţa", a spus Moise Guran în emisiunea "Piaţa Victoriei"

 

CTP, definiţia românului

 

În replică, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că un român adevărat ar face şi acest efort.

"Dacă omul respectiv se mai consideră român, atunci face şi 100 de kilometri. Am şi eu definiţia românului. Român e cine se consideră român. Şi dacă se consideră român, atunci face 100 dde kilometri până la secţia respectivă să voteze o listă românească. Dacă el nu se mai consideră român, şi sunt destui oameni care spun că nici nu vor să mai audă de România, e opţiunea lor", a spus Cristian Tudor Popescu, la Europa fm.

 

CTP: Poate le dă Dragnea un motiv românilor din diaspora să voteze. Discursul său, peste cel al lui Salvini

 

Cât despre ce i-ar împinge pe românii cu dublă cetăţenie să voteze pentru listele de candidaţi europarlamentari din România, Cristian Tudor Popescu a răspuns că poate discursurile liderului PSD ar putea să îi impulsioneze.

"Poate le dă domnul Dragnea un motiv foarte puternic. (...) Deci discursul lui Dragnea, în momentul de faţă, cred că este peste cel al lui Salvini, peste cel al polonezilor. Poate cu Orban, că numai Orban îi pune pe ăştia pe afişe şi le face mustăţi ca lui Hitler lui Juncker şi Timmermans. Deci foarte în faţă dl Dragnea aici.

Citeşte şi: CTP: "Acolo și păsările trebuiau să strige "Dragnea, președinte!" Ca pe vremea lui Ceaușescu"

Consecinţa logică este afurisirea pe faţă a românilor simpli din diaspora, care vor fi trataţi ca trădători de ţară din moment ce se află unde sunt ăştia, Juncker, Timmermans, Weber. Ăsta era discursul aferent din perioada ceauşistă. Orice român plecat din ţară era etichetat trădător, i se confiscau bunurile, casa, i se retrăgea şi cetăţenia şi se putea întoarce în ţară cu o abjurare la Otopeni, la aeroport", a mai spus CTP, la Europa fm. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel