CTP: „Dacă în locul lui Isărescu vine un Vâlcov, se va produce o CATASTROFĂ”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, a declarat, la Digi24, că Daniel Zamfir s-a comportat ca un „politruc anchetator”, la discuția de marți din Parlament, cu Mugur Isărescu.

Trei ore şi jumătate a stat Mugur Isărescu la Parlament, timp în care preşedintele Comisiei de Buget finanţe, Daniel Zamfir, l-a atacat în privinţa ROBOR, a dobânzilor la credite şi aşa mai departe. De cealaltă parte, Guvernatorul a replicat sec, uneori amuzat, că senatorul ALDE este în confuzie.

„Dezgustător spectacol! Daniel Zamfir și tovarășii lui din Comisie nu au avut nici cea mai mică intenție să înțeleagă ceva, așa cum rezultă din această desfășurare. Au spus că au chemat tot consiliul de administrație al BNR, cu guvernatorul, pentru ca să se ajungă la o înțelegere.

Citește și CTP, despre conacul Olguței Vasilescu: Prima grijă a PARVENIȚILOR este să să-și asigure o aură aristocratică

Zamfir s-a comportat ca un politruc anchetator. E replica în care Isărescu i-a zis: „Mă lasați să vorbesc", iar Zamfir spune: „Vă las, dar nu v-am pus o întrebare. V-ați gândit dumneavoastră că v-am pus o întrebare, nu v-am pus."

De ce a fost chemat Isărescu, Lucian Croitoru, Voinea, ș.a.m.d.? Motivul nu este ca să afle cineva ceva, ci ca Zamfir să creeze o imagine de putere.

Cum îl trage el la răspundere pe guvernatorul BNR și cum îl pune el la punct și cum încearcă să rezolve problema dobânzilor prin interventia BNR?

Cred că și un elev de clasa a opta poate înțelege că dobânzile la credite sunt în directă relație cu deficitul bugetar, cu deficitul de balanță comercial și, în primul rand, cu inflația.

Citește și Cristian Tudor Popescu îl UMILEȘTE pe Tăriceanu

Ce ar vrea să sugereze domnul Zamfir celor 680.000 de români care au rate la credit restante cu mai mult de 30 de zile? Sugerează: Eu vreau să scadă dobânzile și să nu mai plătiți nici macar ratele și să fiți fericiți cu ratele pe care le-ați luat și cine mă împiedică? Isărescu, cu ROBOR-ul, cu deficitul.

Asta e manevra ordinară. Dacă în aceste condiții, Mugur Isărescu e silit să plece de la BNR, se va produce o catastrofă cu urmări incalculabile, dacă în locul lui vine un Vâlcov sau un Zamfir, nu știu ce se va întâmpla cu această țară", e spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel