Cristian Diaconescu: Solicitarea lui Dragnea creează un precedent foarte periculos

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Solicitarea lui Liviu Dragnea, privind rechemarea în ţară a ambasadorului României în SUA, George Maior, ”este în afara oricăror reguli ale diplomației și crează un precedent foarte, foarte periculos”, a declarat la RFI Cristian Diaconescu.

"Solicitarea preşedintelui PSD Liviu Dragnea (...) este în afara oricăror reguli ale diplomaţiei şi creează un precedent foarte, foarte periculos. Să nu uităm că este vorba despre un candidat care a avut agrementul statului gazdă şi din acest punct de vedere este de neînţeles, pentru cine practică o diplomaţie cât de cât civilizată. Se pune întrebarea de ce, nu datorită încălcării unor reguli în munca de reprezentare în statul respectiv, la un moment dat poate interveni o astfel de modificare. Deci diplomaţii români, spre deosebire de diplomaţii din restul lumii, trebuie să ştie că sunt dependenţi de şedinţele de partid şi mai puţin de munca lor diplomatică?", a declarat la RFI Cristian Diaconescu.

"Asta ar însemna că ambasadorii noştri trebuie să ştie faptul că misiunea lor începe şi se sfârşeşte atunci când politicul decide, ca şi cum ei ar reprezenta partide politice în exterior şi nu România, ceea ce este o aberaţie grosolană... Dacă diplomaţii se subordonează partidelor politice, din acel moment nu se mai poate discuta despre relaţii internaţionale cât de cât coerente', a mai spus Diaconescu.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel