Cristian Diaconescu: România să iasă urgent din grupul Estic! Nu avem ce căuta aici!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, susține că România ar trebui să iasă din grupul țărilor Europei de Est și să-și negocieze serios funcțiile pentru instituțiile europene.

„Nu avem ce căuta aici, în grupul Vișegrad in extenso. Știu că în partea cealaltă, în Vest, există o mare disponibilitate față de România, dar deocamdată decontăm, dincolo de greșelile pe care le facem noi, decontăm și anumite tipuri de percepții generate de alții. Și nu mi se pare corect”, a subliniat fostul ministru și fost consilier prezidențial. El spune că România poate să facă aceasta, dacă își stabilizează situația de acasă, dacă arată cel puțin pe jumătate voința politică de a reversa ce a făcut în legătură cu justiția, deci ca „explicațiile pe justiție să nu-mi mai consume oxigenul când mă duc în exterior. Dacă aici e liniște, sigur cu o viață politică activă, dar neutră, de consum intern, nu care să oblige pe partener să reacționeze și să ceară explicații și mă duc cu un proiect care să lege Marea Baltică și nordul îndepărtate de Marea Neagră, cuprinzând inclusiv domeniul energetic, România poate să-și regăsească partenerii”, a declarat Cristian Diaconescu, la Digi 24.

Acesta atrage atenția că fără coaliții, în viitorul proiect european, nu se poate supraviețui.

România trebuie să negocieze portofoliu pentru comisarul european, însă ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a declarat deja că nu sunt șanse prea mari ca acesta să fie unul important.

citeste si


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel