Criminalul lui Mihai Spătaru, șoferul român ucis cu maceta într-o parcare din Franța, condamnat la 19 ani de închisoare 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Irakianul care l-a ucis pe Mihai Spătaru, un șofer român de TIR, într-o parcare din Franța, a fost condamnat la 19 ani de închisoare. 

Mihai Spătaru și-a pierdut viața sub privirile înspăimântate ale soției sale, într-o parcare de TIR-uri din Franța, pe data de 15 mai 2021. Crima a avut loc în parcarea dintre Abbeville și Blangy. 

Acuzatul, pe numele său Belan Qassim Karim, a susținut pe tot parcursul procesului că este nevinovat. Irakianul a stat timp de doi ani și jumătate în arest preventiv. Jurații din localitatea Somme n-au avut nici un dubiu atunci când au stabilit vinovăția atacatorului. Condamnarea a fost decisă chiar joi, 21, martie 2024. 

Cum a fost ucis Mihai Spătaru în Franța

Totul s-a întâmplat în noaptea dinspre 16 spre 17 mai 2021. Mihai Spătaru, originar din Brăila, se afla cu soția sa într-o parcare de pe Autostrada A28 din Franța, în zona de odihnă Translay. Bărbatul făcea echipaj cu soția lui. Aceștia aveau de făcut un transport din Marea Britanie în Anglia. Au reușit să parcurgă doar o mică distanță de Calais, până când timpul regulamentar pentru condus s-a terminat și urma odihna. La un moment dat, Mihai a coborât din cabina TIR-ului dorind să meargă la toaletă. Din păcate, atunci i-ar fi surprins pe cei doi irakieni în timp ce furau colete din TIR. Românul a vrut să-i gonească, însă unul dintre hoți, irakianul condamnat joi, l-a lovit cu lama macetei. Bărbatul a ajuns rănit la ușa TIR-ului, iar soția înspăimântată a început să țipe și să bată la ușile celorlalte TIR-uri. 

Rănile au fost însă prea grave pentru ca românul să mai poată fi salvat. Echipajele de urgență nu au putut decât să constate decesul românului. Cei doi irakieni implicați în crimă au fost prinși o lună mai târziu. Una dintre dovezile care au stabilit cu certitudine vinovatul a fost o mască abandonată de unul dintre hoți, de pe care s-a putut extrage ADN-ul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel