Crime Caracal. REZULTATELE analizelor chimice: substanţele obţinute prin ardere sunt identice cu cele găsite în lizieră

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Informaţie extrem de importantă în cazul Caracal. Analizele au arătat că pe oasele din lizieră şi pe cele din butoiul lui Gheorghe Dincă există urmele aceloraşi substanţe chimice.

Lovitură în cazul Caracal. Experţii FBI nu au putut extrage un ADN din oasele găsite în lizieră, dar analizele au arătat că şi pe oasele din lizieră şi pe cele din butoiul lui Gheorghe Dincă există urmele aceloraşi substanţe chimice.

Rezultatele din probatoriul anchetei privesc expertiza butoiului și a cenușii, a arătat Adina Anghelescu, astăzi, la Antena 3.

„Ni se spunea că această expertiză nu a fost făcută. A fost făcută pe mai multe etape la Institutul de Fizică nucleară de la Măgurele.

Butoiul era fabricat din aliaj de fier cu urme de mangan, prezenta urme de uzură foarte mare, pe suprafață avea urme de grăsime, texile , fire de păr și alte urme. Din analizarea compoziției chimice a fragmentelor osoase s-a stabilit că oasele găsite în butoi au ars la o temperatură între 600 și 1000 grade Celsius, iar oasele de la lizieră la o temperatură de până 800.

Pe oasele din butoi și cele de la lizieră au fost identificate aproximativ aceleași elemente, ceea ce a dus la concluzia că arderea lor s-a produs în același butoi", a spus Adina Anghelescu.

„Cenușa din butoi și cea ridicată de la lizieră prezintă elemente chimice aproximativ identice", a mai spus Adina Anghelescu.

 

Probele de cenușă prezintă hidrocarburi care arată că s-a folosit benzină sau motorină

 

Toate probele de cenușă prezintă hidrocarburi care arată că s-a folosit benzină sau motorină.

Specialiștii au concluzionat că arderea oaselor din butoi și a celor din lizieră s-a putut produce în același loc, adică în butoiul expertizat din curtea lui Dincă.

Gheorghe Dincă este închis din luna iulie. El a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale.

Dincă susţine că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la liziera unei păduri de lângă Caracal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel