Crime Caracal. Cătălin Rădulescu cere demisia conducerii STS şi a Poliţiei Olt

sursa: Digi24
sursa: Digi24

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu cere demiterea şi punerea sub acuzare a directorului şi a operatorului STS, care se fac răspunzători pentru moartea fetei de 15 ani din Olt, precum şi a conducerii Poliţiei din judeţ şi a agenţilor care nu au intervenit la timp.

"Cer urgent, demiterea şi punerea sub acuzare atât a directorului STS cât şi a operatorului STS, care se fac răspunzători de moartea fetiţei de 15 ani din Olt, cât şi al Comandantului poliţiei Olt şi al tuturor poliţiştilor care trebuiau să acţioneze conform stării de necesitate şi au acţionat după 19 ore de la apelurile disperate ale fetitei. Sunt tată de fetiţă şi nu pot să mă gândesc ce simt părinţii acestei fetiţe care putea fi salvată dacă aceşti nemernici atât de la STS cât şi de la politie ar fi acţionat cum trebuia şi şi-ar fi făcut datoria , aşa cum acţionează şi îşi fac datoria in 2019 aceleaşi servicii într-o ţară europeană", a scris deputatul Cătălin Rădulescu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Social-democratul cere explicaţii colegului său de partid, ministrul Nicolae Moga pentru greşelile de procedură facute în acest caz.

"Ce poliţişti sunt aceia, dragă prietene Ministru de Interne Nicu Moga, dacă după ce au auzit ţipetele fetiţei au aşteptat două ore ca să se facă ora 6, ca să pătrundă în locuinţa criminalului? Nu au cum sa mai fie poliţişti în viaţa lor. Au pe conştiinţa lor moartea unei fetiţe care putea sa fie salvată. Mai mult decât atât, cu câteva luni în urmă dispăruse în aceeaşi zonă o altă fetiţă, care se pare că e victima aceluiaşi criminal. Nu trebuia să caute casă cu casă de atunci, astfel că acest criminal în serie să nu mai omoare altă fetiţă ?", a precizat acesta.

Rădulescu a mai adăugat că pregăteşte pentru luna septembrie o modificare a Codului penal şi de procedură penală, în vederea introducerii pedepsei cu moartea pentru criminali.

"Dacă cei răspunzători din STS şi din poliţia Olt nu dispar din aceste structuri şi nu sunt acuzaţi pentru moartea acestei fetiţe alături de acest criminal odios în serie, romanii îşi vor face dreptate singuri de acum încolo! Voi iniţia în luna septembrie o modificare a codului penal şi codului de procedura penală prin care criminalii să fie condamnaţi la moarte prin injecţie letală , pentru că viaţa dată de Dumnezeu nu poate fi luată de altcineva, iar cel ce ia o viaţa trebuie sa plătească cu viaţa", a mai completat Rădulescu.

Declaraţiile lui Cătălin Rădulescu au venit în contextul în care rămăşiţe umane au fost găsite în locuinţa unui mecanic auto din Caracal, percheziţionată vineri după dispariţia a două adolescente, la interval de câteva luni. Conform oficialilor IGPR, STS a transmis trei locaţii eronate, iar echipajele au reuşit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19.

Percheziţia locuinţei lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimei din Caracal, a început după aproximativ trei ore de la momentul în care s-a obţinut autorizaţia, au declarat, surse din anchetă.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy