Creștere semnificativă a intervențiilor de urgență în minivacanța de 1 Mai și Paște: Peste 10.800 de situații gestionate de pompieri

Cristina Iacob |
Data publicării:
Colegiul Dimitrie Leonida din București (Sursa foto: ISU)
Colegiul Dimitrie Leonida din București (Sursa foto: ISU)

Peste 10.800 de intervenții de urgență au fost gestionate în timpul minivacanței de 1 Mai și Paște. 

Peste 10.800 de intervenții de urgență au fost gestionate în timpul minivacanței de 1 Mai și Paște, în creștere față de cele 10.579 de intervenții înregistrate în aceeași perioadă a anului anterior.

Pompierii au fost la datorie în fiecare zi a sărbătorilor pascale, cu aproape 5.000 de pompieri și peste 4.100 de vehicule tehnice, asigurând asistența medicală de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din situații periculoase. Echipele SMURD, în număr de peste 500, inclusiv 315 pompieri paramedici, au fost mobilizate pentru a răspunde la urgențele medicale, iar alte unități mobile de terapie intensivă și autospeciale au fost pregătite pentru intervenții rapide.

"În minivacanţa prilejuită de sfintele sărbători pascale, zilnic, aproape 5.000 de pompieri cu peste 4.100 de mijloace tehnice au fost la datorie pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, marţi.

Cea mai mare parte a intervențiilor pompierilor a vizat acordarea primului ajutor calificat, reprezentând peste 80% din totalul intervențiilor, cu 8.997 de situații tratate. În plus, au fost gestionate 463 de incendii, 54 de operațiuni de descarcerare și alte 1.310 misiuni de protecție comunitară.

În această perioadă, 55 de persoane au fost salvate din incendii sau alte situații de risc major.

În ceea ce privește prevenirea, inspectorii au efectuat 808 de controale la nivel național, concentrându-se pe lăcașurile de cult și unitățile de turism. Orice nereguli identificate au fost sancționate cu avertismente sau amenzi, cu un total de peste 1.890.000 de lei, scrie Agerpres. 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel