Cresc infectările, revin RESTRICȚIILE: Două comune din Olt impun noi reguli pentru cetățeni

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, a anunțat că de sâmbătă sunt impuse restricții în două comune din județ în care incidența cazurilor de Covid a crescut.   

"Astăzi, după mai mult de două luni, am stabilit măsuri restrictive pentru unele activități și evenimente în două localități din județul nostru: Ianca și Șopârlița”, a anunțat Florin Homorean pe Facebook.

Potrivit acestuia, în comuna Ianca, începând de sâmbătă, pentru o perioadă de 14 zile, sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise sau deschise, inclusiv organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.).

„În comuna Șopârlița, începând de astăzi și pentru o perioadă de 14 zile, este limitată participarea la activitățile și evenimentele menționate anterior”, a spus prefectul.

Conform prefectului, aceste măsuri sunt necesare în condițiile în care incidența cazurilor COVID-19 crește în fiecare zi. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul DSP Olt, sâmbătă, în comuna Ianca incidența cumulată era de 3,19 la mia de locuitori, iar în Șopârlița de 2,58.

Florin Homorean a făcut apel la responsabilitate și implicare: „Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 contribuie la protejarea sănătății noastre și a celor din jurul nostru. Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un proces facil și sigur”.

Premierul Cîțu spune că nu vor fi noi restricții la nivel național

 

Premierul Florin Cîțu spune că autoritățile nu vor institui noi restricții, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19: „Vreau să iau experiența de anul trecut și să o combinăm cu ceea ce avem astăzi - avem vaccin”.

„Niciodată”, a fost replica lui Florin Cîțu, atunci când a fost întrebat dacă se pune problema introducerii de noi restricții, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19.

El spune că România a trecut în 2020 prin pandemie fără să existe vaccinul împotriva COVID-19.

„Am trecut prin pandemie anul trecut fără vaccin. Și totuși am avut... mersul la mall a fost deschis, deși au fost închise foarte multe dintre magazine. Vreau să iau experiența de anul trecut și să o combinăm cu ceea ce avem astăzi - avem vaccin, avem o soluție și vom vedea care sunt cele mai bune variante. Dar acel certificat nu este o restricție”, completează premierul, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel