Crema este jumătate din 'succesul' unei prăjituri sau al unui tort. Prezentăm mai jos o variantă rapidă, uşor de făcut şi din ingrediente găsite în orice bucătărie.
Cremă pentru prăjituri. Ingrediente
800g de smântână grasă
Zahăr după gust
Cacao
Citește și Rețeta Bretzel, covrigi bavarezi: Trucul pentru a avea acea crustă tare și aurie
Mod de preparare
Bateţi cu un tel smântâna şi câteva linguri de zahăr într-un bol încăpător.
Adăugaţi 2-3 linguri de cacao şi mixaţi în continuare până se omogenizează totul.
Dacă doriţi o aromă mai intensă, adăugaţi cremă de ciocolată sau ciocolată topită.
Dacă doriţi o cremă albă, puteţi să renunţaţi la pudra de cacao.
După preferinţe, puteţi adăuga un strop de esenţă cu aroma preferată, nucă măcinată sau bomboane decorative.
Crema se pune la frigider pentru o oră înainte de a o întinde pe foi.
Dacă mai doriţi o idee delicioasă de cremă, vă recomandăm şi:
Cremă de caramel, gata în 15 minute. Desert tartinabil din ingrediente simple, găsite în orice bucătărie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Explozia de la Torino a fost un act de răzbunare la adresa unei românce. Autorul a fost arestat
Bogdan Bolojan /
05 iul 2025, 19:48
Tragedia care a zguduit orașul Torino în noaptea de 30 iunie capătă contururi tot mai clare, iar datele anchetei confirmă o ipoteză cutremurătoare: explozia violentă dintr-o clădire de locuințe de pe via Nizza 389 ar fi fost provocată intenționat, ca gest de răzbunare personală, iar ținta ar fi fost o femeie de naționalitate română. În urma deflagrației, un tânăr italian în vârstă de 33 de ani, Jacopo Peretti, și-a pierdut viața, iar alte cinci persoane au fost rănite, printre care o fetiță de 6 ani și un băiat de 12 ani.