Cozi uriașe la vama Nădlac. Unii dintre românii care voiau să facă Paștele acasă au făcut cale întoarsă: "Nu vin să stau în carantină"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Au fost cozi uriașe la Vama Nădlac. Românii au venit în număr mare noaptea trecută cu gândul de a petrece sărbătorile de Paște acasă, cu familiile. 

Lista galbenă a țărilor pentru care este obligatorie carantina a fost modificată și au fost incluse țări cu o importantă Diasporă românească precum Italia, Germania, Belgia și Franța.

Pentru a evita carantina, mii de români au încercat să revină în țară înainte de intrarea în vigoare a noii liste, astfel că s-au creat cozi uriașe. Afluxul mare a survenit în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar din cauza cozilor mulți nu au mai apucat să intre în țară în termenul legal pentru a nu mai face carantina, astfel că s-au hotărât să revină în țările de adopție.

"Am vrut să vin în țară să petrec Paștele. Nu vin să stau în carantină," a spus unul dintre românii care s-a decis să nu mai revină în țară.

"Păi cum să stau două săptămâni în carantină? Ne dau afară de la muncă", a zis un alt român care a decis să nu mai treacă granița. 

Cozile uriașe s-au format din cauza procedurilor birocratice care trebuie urmate, respectiv efectuarea triajului și completarea actelor care au durat zeci de minute fiecare. 

Au fost și numeroși români care nu știau că trebuie să intre în carantină și asta pentru că nu s-au informat înainte de a pleca la drum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel