Cozi uriașe în vămi, înainte de minivacanţa de Sfânta Maria. Timpi mari de așteptare

Echipa Stiri Diaspora / 12 aug 2022, 12:31

Traficul de călători s-a intensificat, vineri, la frontiera cu Ungaria, mai ales pe sensul de ieşire din România, pentru că multe persoane aleg să îşi petreacă minivacanţa de Sfânta Maria în străinătate, autorităţile luând măsuri pentru a încerca să reducă timpii de aşteptare pentru formalităţi. IGPF recomandă folosirea tuturor punctele de trecere de la frontierele cu Ungaria şi Bulgaria pentru evitarea aglomeraţiei.

Potrivit aplicaţiei de monitorizare a traficului de la frontieră, care poate fi consultată pe site-ul Poliţiei de Frontieră, Nădlac II este punctul cel mai aglomerat, iar la ieşirea din ţară se înregistrează coloane de maşini şi un timp mediu de tranzitare de 90 de minute. Aplicaţia informează că aici sunt deschise opt artere de ieşire din România pentru traficul uşor şi turistic, dar se înregistrează un "număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră".

La Nădlac II este aglomeraţie şi pe sensul de intrare în România, pe care sunt deschise şase artere şi se aşteaptă 60 de minute pentru formalităţile de trecere.

La Nădlac I, pe DN 7, se poate ieşi din ţară pe trei artere şi se aşteaptă 40 de minute, în timp ce la intrare nu este aglomeraţie.

În judeţul Bihor, la Valea lui Mihai se aşteaptă 30 de minute pentru a se ieşi din România (este disponibilă o arteră), iar în judeţul Satu-Mare, la Petea, se aşteaptă 50 de minute pentru ieşirea din ţară (cinci artere). La Petea este aglomeraţie şi pe sensul de intrare, pe care sunt deschise tot cinci artere şi se aşteaptă pentru formalităţi 40 de minute.

"Ne aflăm în plin sezon estival şi se apropie minivacanţa de Sfânta Maria, prilej pentru mulţi cetăţeni români de a călători în afara graniţelor ţării, sens în care, având la bază experienţa de acum două săptămâni, când prin punctele de frontieră de la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au trecut peste 300.000 de persoane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, ne aşteptăm şi de această dată la o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei", a informat, vineri, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Autorităţile de frontieră au luat măsuri pentru a se reduce cât mai mult timpii de aşteptare la frontieră, prin suplimentarea echipelor de control şi folosirea tuturor arterelor disponibile. La frontiera judeţelor Arad, Bihor şi Satu-Mare lucrează în aceste zile aproximativ 450 de poliţişti de frontieră.

"Menţionăm că formalităţile de frontieră specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autorităţile statului vecin în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate şi totodată cu respectarea metodologiei de lucru", a mai transmis STPF Arad, potrivit Agerpres.

Numărul poliţiştilor de frontieră din vama Giurgiu a fost suplimentat  

 

Aproximativ 400 de poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu, cu peste 100 de mijloace de mobilitate terestră şi navală vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat în perioada minivacanţei de Sfânta Maria.

"Pentru minivacanţa de Sfânta Maria, estimăm, potrivit valorilor de trafic înregistrate în ultima perioadă, o creştere considerabilă a numărului de persoane şi mijloace de transport care vor tranzita frontiera prin PTF Giurgiu. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei derulează cu operativitate controlul de frontieră, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Totodată, ITPF menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră bulgare, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune. La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, pentru reducerea timpilor de aşteptare, fluidizarea traficului de călători şi marfă şi asigurarea unui control operativ şi eficient a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi au fost suplimentate şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor precum şi a arterelor de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului", se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu.

De asemenea, măsurile dispuse asigură gestionarea eficientă a situaţiei operative pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă a ITPF Giurgiu.

Pentru evitarea aglomerărilor, ITPF Giurgiu recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă pentru a preîntâmpina apariţia suprasolicitărilor doar pentru unele dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale zece puncte de trecere a frontierei respectiv PTF Vama Veche, PTF Negru-Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipniţa, PTF Ostrov, PTF Călăraşi, PTF Zimnicea, PTF Turnu-Măgurele, PTF Calafat şi PTF Giurgiu. 

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

 

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi mobilizaţi, la nivel naţional, în perioada 13-15 august, pentru a veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

"Măsurile de ordine şi siguranţă publică, precum şi cele de prevenire şi de stingere a incendiilor vor fi asigurate de peste 8.000 de efective ale MAI. Începând de astăzi, au fost suplimentate dispozitivele de ordine publică şi de acţiune în situaţii de urgenţă, pentru a putea interveni rapid în sprijinul cetăţenilor şi pentru a asigura protecţia acestora, indiferent de situaţie. Ministrul Lucian Bode a solicitat atenţie sporită cu ocazia evenimentelor publice, cu un public numeros, cu accent pe cele unde există risc crescut de infracţionalitate legată de droguri", a precizat purtătorul de cuvânt al MAI, declaraţie susţinută pe Autostrada A2, la km. 20.

În perioada 13-15 august, a spus ea, vor fi organizate mai multe evenimente publice, la care numărul total de participanţi poate depăşi câteva mii.

"Cu prilejul Zilei Marinei, sunt preconizate cinci manifestări importante, la care vor participa aproximativ 37.000 de persoane. Cel mai mare număr de participanţi este estimat la evenimentul din municipiul Constanţa, aproximativ 10.000 de persoane. Angajaţii MAI vor avea în atenţie şi lăcaşurile de cult, unde se preconizează prezenţa a peste 680.000 de credincioşi la slujbele prilejuite de sărbătoare Adormirii Maicii Domnului. Cele mai importante manifestări religioase vor avea loc în judeţele Cluj, Maramureş şi Prahova, unde numărul de participanţi variază de la 10.000 la 30.000", a afirmat Dajbog.

Ea a adăugat că, în această perioadă, traficul auto va fi supravegheat din aer de elicopterele MAI, iar echipajele rutiere vor acţiona cu 340 de aparate radar în fiecare zi pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a unor accidente din cauza depăşirii vitezei legale şi vor desfăşura activităţi pentru depistarea şoferilor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau substanţe interzise. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0