Covid-19 a împiedicat evacuarea a zeci de români care ocupau abuziv un imobil din Spania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
spania cladire ocupata abuziv de romani
spania cladire ocupata abuziv de romani

O evacuare, decretată de Tribunalul de Primă Instanță nr. 3 din Lucena, a fost suspendată. Motivul? Covid-19 s-a aliat cu familiile de naționalitate română din proprietatea numărul 33 din Calle Huertas din orașul Lucena. Mare parte dintre cele 20 de persoane care se află înăuntru au fost testate pozitiv pentru Coronavirus.

Situația a devenit cunoscută abia în această dimineață, la ora 11.00, când o comisie judiciară a mers la clădire pentru a proceda la evacuare împreună cu șase polițiști naționali, membri ai colectivului Stop Evictions și consilierul pentru servicii sociale, Carmen Gallardo (PSOE), precum și purtătorul de cuvânt municipal al IU, Miguel Villa.

Primarul și-a exprimat regretul că nimeni nu a informat Consiliul Local despre această acțiune care nu ar fi putut avea loc în nici un fel, cel puțin astăzi, întrucât legea împiedică efectuarea evacuării locuințelor ocupate. În plus, familiile prezintă o stare de vulnerabilitate extremă, cu mai mulți minori, ceea ce necesită o alternativă la evacuare care nu a fost prezentată.

În acest moment, operațiunea de evacuare a fost oprită, deși primarul a reamintit că una dintre prioritățile Consistoriului lucentin este evacuarea clădirii care are un raport de insalubritate, informează cordoba hoy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel