Coronavirus. Președintele chinez a avertizat că "situația este gravă"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele chinez Xi Jinping a avertizat sâmbătă, în cadrul unei reuniuni a Biroul Politic Permanent al Partidului Comunist, că "situația este gravă" în China, după ce bilanțul cazurilor de coronavirus a ajuns la 42 de morți, relatează site-ul agenției Reuters. 

China a anunțat de asemenea că restricțiile privind transportul vor fi aplicate în continuare. Cu toate acestea, liderul chinez a transmis că este optimist în ceea ce privește înlăturarea virusului.

"Sunt sigur că suntem în stare să câștigăm această bătălie și să înfrângem epidemie prin prevenire și control", a declarat Xi Jinping.

"Având în vedere situația gravă și răspândirea accelerată a infecției cu coronavirus, trebuie să consolidăm conducerea centralizată și unificată a partidului central", a adăugat acesta, potrivit Mediafax.

Liderul chinez a cerut intensificarea eforturilor de a asigura medicamente și alte resurse.

China a confirmat sâmbătă că 42 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus care a infectat peste 1.300 de persoane la nivel mondial, în timp ce autoritățile medicale din întreaga lume lucrează pentru a preveni o pandemie.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel