Coronavirus: Lufthansa anulează încă 23.000 de zboruri

Andreea Cosma |
Data publicării:

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat miercuri anularea a 23.000 de zboruri în perioada 29 martie - 24 aprilie, transmite AFP. Alte 7.100 de curse ale aceleiaşi linii fuseseră deja anulate în cadrul programului de iarnă, care se încheie pe 28 martie.

Lufthansa a justificat reducerea planurilor de zbor prin 'circumstanţe excepţionale' şi a avertizat că în săptămânile următoare se aşteaptă şi alte anulări.

Compania anunţase vineri reducerea cu până la 50% a numărului de pasageri pe care îi poate prelua, din cauza scăderii semnificative a rezervărilor, pusă pe seama epidemiei de COVID-19.

Sunt afectate în special legăturile cu Europa, Asia şi Orientul Mijlociu, dar Lufthansa intenţionează să asigure accesibilitatea tuturor destinaţiilor prin intermediul altor companii din grup, de pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Zurich, Viena şi Bruxelles.

Filialele Austrian Airlines şi Brussels Airlines ale Lufthansa au oprit deja toate cursele spre şi din Italia. Grupul a suspendat zborurile către China continentală, Iran şi Israel.

Lufthansa a blocat totodată angajările şi va propune personalului concedii fără plată. Este în curs de evaluare imobilizarea întregii flote de 14 aeronave Airbus A380, cu baza la Frankfurt şi Munchen.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel