Coronavirus în Franța. 761 noi decese, dar numărul noilor cazuri scade

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Franţa a înregistrat vineri 761 de noi decese provocate de noul coronavirus, cifră apropiată de cea din ziua anterioară, când au fost 753 de decese, al căror număr total ajunge astfel în această ţară la 18.681, a anunţat responsabilul general francez pentru sistemul de sănătate Jerome Salomon, transmite AFP.

A scăzut în schimb numărul noilor cazuri de COVID-19, acesta fiind vineri de 1.909 şi totalul urcă la 147.969, Franţa fiind a patra ţară din lume cea mai afectată de pandemie, după SUA, Italia şi Spania.

S-a înregistrat şi o diminuare, pentru a treia zi consecutiv, a numărului persoanelor spitalizate, care este acum de 31.190, cu 115 mai puţine faţă de joi.

A continuat şi scăderea numărului pacienţilor la terapie intensivă, care a ajuns vineri la 6.027, cifră totuşi foarte ridicată în comparaţie cu Italia, care avea tot vineri 2.812 pacienţi la terapie intensivă.

„Este o scădere lentă, dar constantă”, remarcă Jerome Salomon, avertizând însă asupra saturării secţiilor de terapie intensivă.

„Primul val (epidemic) a fost puternic atenuat de toţi francezii” şi prin măsurile de izolare „am încetinit puternic această epidemie”, a mai spus responsabilul francez.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel