Franța: Muzeul Luvru, închis. Angajații au refuzat să mai lucreze, de teama Coronavirusului

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Din cauza epidemiei de coronavirus, Muzeul Luvru din Paris rămâne astăzi închis. 

Muzeul Luvru din Paris, una dintre principalele atracţii turistice ale Franţei, a rămas închis luni, după ce angajaţii săi, îngrijoraţi de epidemia de coronavirus, au votat dimineaţa un drept de retragere, a declarat pentru AFP Christian Galani, membru al personalului muzeului şi reprezentant sindical.

Agenţii celui mai vizitat muzeu din lume şi-au exercitat deja dreptul de retragere duminică, care permite unui angajat să înceteze munca din cauza pericolului "grav şi iminent pentru viaţa sau sănătatea sa", ceea ce duce la închiderea muzeului.

 

Din 130 de persoane infectate cu coronavirus în Franța, două au murit

 

Intensificarea epidemiei a determinat Guvernul francez să anunţe sâmbătă noi măsuri concepute pentru a limita propagarea virusului. Printre ele se află şi anularea tuturor adunărilor publice organizate în spaţii închise, la care participă peste 5.000 de persoane.

Ca urmare a acestei interdicţii, ediţia 2020 a Salonului internaţional al agriculturii de la Paris s-a închis cu o zi mai devreme, sâmbătă. O cursă de semimaraton, la care erau înscrişi peste 40.000 de alergători şi care urma să aibă loc duminică, a fost anulată, la fel ca şi ediţia din acest an a Salonului Cărţii de la Paris, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel