Coronavirus Cipru. Sindicatele se revoltă: "Copiii nu pot ieşi din casă nici măcar cât câinii"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un sindicat din Cipru şi-a exprimat luni nemulţumirea în legătură cu restricţiile impuse de guvernul ţării pentru combaterea noului tip de coronavirus, estimând că aceste restricţii fac din copii "cetăţeni de gradul doi", în condiţiile în care ei nu pot ieşi din casă nici măcar atât de puţin cât sunt scoşi la plimbare câinii, informează AFP.

Sindicatul Isotita (Egalitate) i-a cerut într-un comunicat comisarului pentru drepturile copiilor din Cipru să asigure posibilitatea ca micuţii "să aibă cel puţin atâtea drepturi când au animalele domestice".

În cadrul măsurilor adoptate pentru a limita propagarea bolii COVID-19, guvernul cipriot a instituit izolarea obligatorie. Astfel, ciprioţii nu au dreptul să iasă decât o singură dată pe zi, exceptând situaţiile în care se duc la locul de muncă sau îşi plimbă câinii.

Dacă ei decid, de exemplu, să meargă la cumpărături de produse alimentare, ei nu mai pot ieşi din casă pentru a-şi scoate la plimbare copiii, îşi exprimă indignarea sindicatul.

În această situaţie, copiii "sunt privaţi de dreptul de a face mişcare sau de a se juca (afară), ceea ce le afectează indirect sănătatea", denunţă sindicatul.

Exceptând anumite cazuri cum sunt sunt ieşirile pentru a dona sânge sau a ajuta persoane vulnerabile, locuitorii din Cipru trebuie să trimită întâi un SMS la un număr special, indicând motivul deplasării lor, numărul cărţii lor de identitate sau al permisului de şedere şi codul lor poştal.

Republica Cipru, care controlează două treimi din insula aflată în Marea Mediterană după ce Turcia a invadat în 1974 nordul insulei, a înregistrat oficial 446 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus şi nouă decese.

Controlată de Ankara, autoproclamata Republică Turcă a Ciprului de Nord (RTCN) a raportat oficial la rândul său 88 de cazuri de contaminare şi două decese de COVID-19.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel