Coronavirus. Panouri de informare în Aeroportul Otopeni. Ce trebuie să facă pasagerii care vin din China

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În vederea informării publicului privind pericolul reprezentat de noul coronavirus (2019-nCoV), la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București au fost instalate, din seara zilei de 23 ianuarie, afișe în limbile română, engleză și chineză.

Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiți să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului și să raporteze istoricul de călătorie.

De asemenea, sunt oferite sfaturi pentru cei care plănuiesc să viziteze China sau altă țară afectată de noul coronavirus.

Acleași informații sunt prezentate și prin intermediul a peste 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului.

Serviciul medical al Aeroportului Henri Coandă este pregătit să intervină permanent cu două echipe medicale complete (medic, asistent, ambulanțier) și este dotat cu două ambulanțe complet echipate, comunică instituția.

Virusul din oraşul chinez Wuhan nu reprezintă o urgenţă de nivel global deoarece nu există dovezi de infecţie în afara Chinei, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Didier Houssin, preşedintele comitetului de urgenţă al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puţine cazuri în afara Chinei şi nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei ţări.

Cel puţin 17 persoane au murit din vauza virusului apărut în oraşul chinez Wuhan, iar peste 600 de persoane au fost infectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel