Coronavirus. Medic român din Italia, apel către Guvern pentru a-şi aduce fiica acasă: "Este speriată! Vorbesc pentru toţi părinţii în situaţia asta!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Un medic român stabilit în Italia trăieşte clipe triste în plină criză de Coronavirus, departe de familia sa. Acesta a povestit ce înseamnă durerea de a fi departe de proprii copii, fără să poţi să îi revezi.

Bărbatul de cetăţenie română, un chirurg din Salerno, a povestit pentru Il Mattino cum l-a afectat criza de Coronavirus.

Fiica sa, Renata Sică, 23 de ani, este studentă la Facultatea de Medicină și Chirurgie a Universității Victor Babeș din Timișoara, România. Fata este blocată acolo, în mica capitală a judeţului Timiș, din vestul României, scrie cotidianul italian.

Nu se poate întoarce în Italia și se poate întoarce la Salerno, la familia sa, deoarece chiar și guvernul român ar fi gata să impună interdicția de a călători pe teritoriul național pentru a conține riscurile de contagiune la Covid-19, mai menţionează sursa citată.

 

Apelul disperat al medicului către Guvernul României

 

Tatăl său, Michele Sica, este de peste douăzeci de ani director medical la secția de chirurgie generală a spitalului Martiri din Villa Malta din Sarno. Bărbatul lansează un apel disperat:

„Fiica mea - spune el - are dreptul să se întoarcă acasă, la familia ei. Nu este bine ca ea să rămână singură acolo, în această fază de urgență dramatică, departe de cei dragi ”.

Renata este înscrisă în al treilea an al facultății de medicină și chirurgie. Ultima dată când și-a îmbrățișat părinții și fratele mai mare a fost în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Ea s-a întors la Salerno pentru o perioadă scurtă, dar pe 22 februarie a fost forțată să se întoarcă în România pentru reluarea cursurilor.

„Când fiica mea a ajuns la Timișoara în februarie - spune Michele Sica - a fost forțată să stea acasă în carantină solitară timp de 14 zile pentru că a venit din Italia. Acum că situația este îngrijorătoare peste tot, chiar și în afara Italiei, Renata vrea să se întoarcă la familia ei".

 

"Sunt purtătorul de cuvânt al tuturor părinților care se confruntă cu acest coşmar"

 

Tatăl și fiica se sună de cel puțin cinci ori pe zi. Îi este frică și vrea să se întoarcă la Salerno.

„Fiica mea este speriată. Nu mai știu cum să o liniștesc - adaugă dr. Sica - am sfătuit-o să contacteze Consulatul și Ambasada Italiei în România. Știţi ce i-au spus? Că trebuie să cumpere un bilet de avion pentru a lua un zbor Alitalia către aeroportul din București, care se află la aproape șase sute de kilometri de Timișoara. Problema este că fiica mea nu se va putea deplasa din acest oraș, deoarece Guvernul român, care a blocat deja zborurile din Italia, va impune interdicția de a călători".

Chirurgul din Salerno solicită o intervenție guvernamentală.

„Sunt un purtător de cuvânt al tuturor părinților care, ca mine, se confruntă cu coșmarul de a-și ştii copiii în altă ţară, în acest moment de urgență teribilă. Sper că guvernul ne va ajuta să-i aducem acasă, așa cum a fost cazul tânărului italian care a fost repatriat în urmă cu câteva săptămâni din China într-un avion militar".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel