Coronavirus. Marea Britanie raportează 888 de decese în 24 de ore

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Accident rutier terifiant în Marea Britanie. Nouă răniți au fost duși de urgență la spital / Foto ILUSTRATIV
sursa: Wikipedia
Accident rutier terifiant în Marea Britanie. Nouă răniți au fost duși de urgență la spital / Foto ILUSTRATIV sursa: Wikipedia

Marea Britanie a anunţat sâmbătă alte 888 de decese în spitalele naţionale ale unor pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, iar numărul total al victimelor care au murit de COVID-19 în această ţară a crescut la 15.464, informează AFP.

Această cifră marchează o creştere în raport cu cele 847 de decese raportate vineri de Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie.

Numărul de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la un total de 114.217, în creştere cu 5.526 în raport cu ziua precedentă, potrivit aceluiaşi minister britanic.

Cifrele anunţate în fiecare zi de autorităţile sanitare din Marea Britanie includ doar decesele în spitale ale pacienţilor testaţi pozitiv, o metodă criticată de anumite asociaţii, întrucât nu ţine cont de decesele care se produc în azilurile de bătrâni şi la domiciliu, atenuând astfel impactul real al pandemiei.

Oficiul pentru Statistici Naţionale (ONS) din Marea Britanie, care contabilizează decesele cu ajutorul unor criterii mai largi, dar şi cu un decalaj de aproximativ 10 zile, a numărat 217 de decese asociate COVID-19 pe 3 aprilie în azilurile de bătrâni din Anglia şi Ţara Galilor, potrivit celui mai recent bilanţ al său săptămânal.

Dar, după ce a colectat o serie de date proprii, asociaţia Care England, care reprezintă azilurile independente, estimează că numărul real al deceselor este mult mai mare şi ar putea fluctua în jurul pragului de 7.500.

Guvernul britanic a decis joi să prelungească cu cel puţin trei săptămâni măsurile de izolare decretate pe 23 martie pentru a încetini răspândirea pandemiei şi a anunţat vineri că îşi va accelera eforturile pentru a dezvolta şi a produce în sistem industrial un vaccin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel