Corina Crețu îi răspunde lui Eugen Teodorovici

Comisarul european Corina Crețu, candidat Pro România la europarlamentare, respinge acuzațiile lui Eugen Teodorovici conform cărora ar fi refuzat o întâlnire cu el la Bruxelles. Corina Crețu spune că o asemenea solicitare nu a ajuns nici la ea şi nici la echipa sa.

'Referitor la acuzațiile domnului Orlando Teodorovici aș dori să fac următoarele precizări: la nivelul cabinetului meu nu s-a primit nicio solicitare oficială pentru o eventuală întâlnire a domnului ministru cu Comisarul European. A existat o astfel de solicitare adresată Directorului General DG Regio, cu o zi înainte de data venirii domnului ministru la Bruxelles, însă din păcate directorul General al DG Regio avea programată o misiune oficială într-un alt stat membru și, ca atare, nu se afla fizic la Bruxelles în ziua respectivă.

Prin urmare, acuzațiile domnului ministru sunt pur și simplu nefondate, rău intenționate și bineînțeles cu un profund scop electoral.

După toată munca și ajutorul oferit de serviciile DG Regio autorităților române de-a lungul acestor ani cred că este mai mult decât nedrept să faci astfel de acuzații puerile. Așa cum am făcut de fiecare dată, reiterez și cu această ocazie disponibilitatea mea și a colegilor DG Regio de a ne întâlni cu orice ministru sau reprezentant al autorităților naționale atunci când există o solicitare din partea autorităților naționale în acest sens și când, bineînțeles, ne aflăm cu toții la Bruxelles.
Dacă, însă, solicitarea se face de pe o zi pe alta, așa cum s-a întâmplat în acest caz, normal că există riscul ca reprezentanții Comisiei sa fie în misiuni oficiale în alte state membre și nu la Bruxelles. Reamintesc faptul că atât eu cât și Serviciile DG Regio avem în responsabilitate relația cu 28 de state membre.
Vă doresc o zi frumoasă!" , a scris Corina Crețu pe Facebook.

Eugen Teodorovici a atacat-o pe Corina Crețu deoarece " comisarul Crețu, nu doar că a refuzat să primească un ministru român - fapt scuzabil doar de o agendă publică încărcată - dar și mai grav, a interzis și celor de la nivelul tehnic din cadrul structurii Comisiei Europene responsabilă cu politica regională - DG Regio - să primească delegația României."

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.28