Coreea de Sud confirmă noi cazuri de coronavirus după întoarcerea studenţilor din străinătate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Coreea de Sud confirmă noi cazuri după întoarcerea studenţilor din străinătate. S-a înregistrat și primul deces cauzat de COVID-19 în Israel.

Până acum, pe plan global au fost înregistrate 275,429 de cazuri de coronavirus şi 11,397 de decese.

Universitatea Johns Hopkins informează că până acum 88,252 de oameni au fost declaraţi vindecaţi la nivel mondial.

Coreea de Sud a raportat sâmbătă 147 de noi infecţii cu coronavirus, potrivit Centrului sud-coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 8.799.

Cazurile recent raportate trec din nou de 100, după cele 87 înregistrate vineri.

În ultimele zile, Coreea de Sud a cunoscut o tendinţă descendentă în ceea ce priveşte apariţia de cazuri noi de la vârful de 909 cazuri raportate pe 29 februarie.

 

Israel a raportat 705 de cazuri de coronavirus

 

În SUA, Illinois şi New York s-au alăturat Californiei, cerându-le tuturor localnicilor să rămână în casele lor, cu excepţia cazului în care au motive vitale pentru a ieşi, restricţionând circulaţia a peste 70 de milioane de americani pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Israelul a raportat vineri primul deces din cauza coronavirusului, respectiv un bărbat în vârstă de 88 de ani care suferea de alte boli, relatează Reuters.

Ministerul Sănătăţii a anunţat într-o declaraţie că vicima a fost adusă la spitalul Shaare Zedek din Ierusalim în urmă cu aproximativ o săptămână în stare gravă.

Până în prezent, Israel a raportat 705 de cazuri de coronavirus, marea majoritate cu simptome uşoare. Aproximativ 10 pacienţi sunt în stare gravă şi 15 s-au recuperat complet.

Israel a fost una dintre primele ţări care a adoptat măsuri de călătorie stricte, iar joi, premierul Benjamin Netanyahu a înăsprit o politică naţională de rămânere la domiciliu, spunând că poliţia va aplica restricţiile.

De asemenea, populaţiei i s-a recomandat ca nu mai mult de 10 persoane să se adune într-un singur loc, iar guvernul a ameninţat să impună ordine de izolare dacă oamenii nu respectă regulile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel