Româncă atrasă în Spania cu promisiunea că va fi dansatoare, obligată să se prostitueze: Un conațional, trimis în țară să stea la închisoare

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un român i-a promis unei românce că dacă va veni în Spania va putea să o angajeze ca dansatoare. În schimb, fata a fost obligată să se prostitueze. La începutul anului, bărbatul a fost trimis în țară de autoritățile spaniole, pentru a-și ispăși pedeapsa cu închisoare.

Magistrații Curții de Apel Constanța s-au pronunțat, la sfârșitul lunii decembrie, cu privire la o solicitare de recunoaștere a hotărârii penale sau a altor acte juridice străine și de transferare la o închisoare din țară a unui constănțean, condamnat la închisoare în Spania.

Bărbatul a fost condamnat, în Spania, după ce a păcălit o tânără că îi va găsi de muncă acolo, dar în schimb a obligat-o să se prostitueze.

Autoritățile spaniole au transmis judecătorilor constănțeni faptul că Ridivan A., alias „Kaki”, a fost condamnat la 10 de ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Româncă atrasă în Spania cu promisiunea că va fi dansatoare, obligată să se prostitueze

 

În fapt, s-a reţinut că, în perioada 13.07.2011 - septembrie 2011, persoana condamnată împreună cu o altă persoană se ocupau cu obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către o tânără din România, care a fost atrasă în Spania cu promisiunea falsă de muncă (dansatoare).

În momentul sosirii din România în oraşul Malaga, Spania, a fost cazată în Benalmadena, victimei fiindu-i reţinute documentele şi fiind obligată să locuiască în acelaşi apartament cu persoana condamnată, împreună şi cu alte victime, în scopul practicării prostituţiei, fiind ameninţată cu aducerea unor prejudicii familiei, insultată şi supusă unui control strict, limitându-i-se voinţa”, se arată în documentația transmisă magistraților, conform rejust.ro, citează Cuget Liber.

Un conațional, trimis în țară să stea la închisoare

 

În Spania, inculpatul a fost condamnat, alături de complicele lui, la plata a 12.000 de euro către victimă, drept despăgubiri.

În urma analizării solicitării, Curtea de Apel Constanța a dispus transferarea condamnatului într-un penitenciar din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel