Copiii lui Petronel, mort la hidrocentrala din Italia, au primit vestea la școală, direct de la mama lor, Laura

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Soția lui Pavel Petronel Tănase, românul mort în explozia de la hidrocentrala din Italia, a mers la școală și le-a dat vestea copiilor. 

Pavel Petronel Tănase avea 45 de ani și se afla în Italia de peste 20 de ani, mai exact din anul 2001. El era originar din Iași și a plecat pentru o viață mai bună în Italia. Un reportaj al Rai News menționează că românul călătorea foarte mult în interes de serviciu, acesta fiind specificul locului său de muncă. 

Pavel Petronel Tănase era căsătorit cu Laura și aveau împreună doi copii gemeni de 14 ani. Aceștia au primit vestea morții la școală. Mama lor Laura s-a deplasat la școală și a solicitat sprijinul psihologului școlii pentru a le da vestea copiilor. 

Momentul aflării veștii

 

"Mama copiilor, Laura, a venit la școală și le-a dat vestea copiilor cu ajutorul psihologului școlii,"  a declarat Anna Rescigno, directoarea școlii.

Momentul aflării veștii de către copiii lui Pavel Petronel a fost descris de psihologul școlii: 

"Au reacționat cu mare demnitate, cu multă forță. Evident că sunt afectați, dar sunt toți foarte uniții. Au sprijinul colegilor, al profesorilor," a declarat și Marika Aragona, psihologul școlii. 

Colegii de clasă, profesorii și întreaga comunitate din localitatea Settino Torinese, alături de primarul Elena Piastra și parohul bisericii ortodoxe, Paul Porcescu își exprimă condoleanțe și anunță sprijin pentru familie. 

Preotul Porcescu a anunțat deja că a vizitat familia îndoliată și a încercat să-i întărească prin vorbe bune și rugăciuni. 

Reamintim că patru persoane și-au pierdut viața, alte trei sunt rănite, iar cinci sunt date dispărute în urma unei explozii care a avut loc marți la o hidrocentrală în apropierea lacului de acumulare de la Suviana, aflată lângă Bologna. Deși explozia a avut loc în urmă cu aproximativ 48 de ore nu au fost găsite încă toate victimele. Șansele de a mai fi în viață sunt însă aproape de zero. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel