Copiii instituționalizați, MESAJ către PSD: „Ne simțim UMILIȚI!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

După ce PSD a depus la Parlament o propunere legislativă intitulată „Legea recunoștinței între generații” prin care copiii sunt obligăți să aibă grijă financiar de părinți, altfel riscă să fie amendați sau chiar să ajungă la închisoare, societatea civilă, și nu numai, a reacționat vehement.

Printre cei care au criticat ideea se numără și Consiliul Tinerilor Instituționalizați, structura națională de reprezentare a copiilor și a tinerilor abandonați din România. Reprezentanții consiliului se întreabă cui vor fi ei obligați să plătească această taxă.

„Glumim, glumim, dar eu cui voi plăti pensia? Am auzit că ne va obliga Guvernul să le plătim noi, tinerii, pensia părinților noștri! În cazul ăsta, eu voi încalcă legea! Atât!”, a scris pe Facebook Elgard Andreas, președintele consiliului.

Citește și Proiect PSD. Copiii vor fi obligați să-și întrețină părinții și bunicii. Sunt prevăzute pedepse cu închisoarea

Totuși, acesta speră ca cei de la Guvern se vor mai gândi și nu vor lăsa proiectul în forma actuală.

„Ne simțim umiliți și puși în situația de a le asigura pensiile părinților noștri care ne-au abandonat! Sperăm că Guvernul se va gândi mai mult la noi și că nu va păstra proiectul de lege în forma actuală”, a declarat Andreas la Realitatea TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel