Controversă pe insultă, calomnie. Erich Mocanu: Trebuie reintroduse urgent

Narcis Popa |
Data publicării:

Erich Mocanu, fondator al organizației AEBS care ajută românii din Austria și Germania este de părere că lupta din spațiul public a ajuns la cote greu de închipuit, iar insulta, calomnia și denigrarea ar trebui reintroduse în Codul Penal. 

Iată ideea lansată de Erich Mocanu:

"In urma cu cativa ani buni, Dna. Monica Macovei actual Europarlamentar, a scos din Codul Penal infractiunea de Insulta, Calomnia, si Denigrarea. De atunci, majoritatea romanilor se cred Judecatori si Procurori si denigreaza persoane ce ei cred ca sunt vinovati pentru o fapta.

Aceste persoane nu fac atac doar la persoana asa spus vinovata, ci ataca si familia, prietenii, fara sa dea in judecata persoana, pentru a fi judecat de o instanta constitutionala cum este si normal intr-o tara democratica si dreapta.

Cer Parlamentului Romaniei dar si Guvernului sa Reintroduca in Codul Penal aceste Articole:

Insulta era incriminată în art. 205 Codul Penal: „Atingerea adusă onoarei ori reputaţiei unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace, ori prin expunerea la batjocură, ori atribuirea unei persoane a unui defect, boală sau infirmitate care, chiar reale de-ar fi, nu ar trebui relevate".
Calomnia era incriminată în art. 206 Codul Penal: „Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancţiune penală, administrativă sau disciplinară, ori dispreţului public".
Cer ca, aceste incalcari sa fie pedepsite chiar daca exista un adevar la mijloc, pentru ca nu este admisibil sa se aplice AutoJustitia. Singura masura legala este, darea in Judecata.

Sanctionarea incalcarii legii, sa fie facuta cu 3 salarii minime pe economie si pana la despagubirea daunelor morale si pagubelor dovedite.

La a doua abatere, persoana ce incalca legea sa fie sanctionata cu arest de la o luna la trei ani si plata daunelor morale si pagubelor dovedite.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel