Control la Costinești: carne expirată de trei ani și peste 100 de minori puși să muncească peste 12 ore pe zi 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un control de amploare care a avut loc în acest weekend la Costinești a scos la iveală informații șocante: inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit carne expirată din 2019. 

Mai mult decât atât, polițiștii au identificat și aproape 100 de minori care erau exploatați. Aceștia lucrau în acte în regim part-time, dar de fapt erau ținuți la muncă și peste 12 ore pe zi.

Foștii angajați au dat îl vileag mecanismul

 

"A fost o acțiune sâmbătă seară. Au fost vizate mai multe locații ale unui singur operator economic. Aveam informații venite din interior, de la foști angajați, de la unii care încă își desfășoară activitatea acolo. Se achiziționau cantități importante de materii prime în apropierea termenului de expirare, ulterior erau depozitate în condiții improprii și erau puse pe masa consumatorului de-a lungul unei lungi perioade, în așa fel încât oamenii consumau produse expirate de mult timp. Am găsit carne expirată de doi-trei ani, am găsit condimente expirate de trei-patru ani. Am găsit o gestiune a acestui flux tehnologic, ceva ce nu mi-a fost dat să-mi închipui că poate exista. Două dintre locații aveau deja decizie de închidere emisă pe baza unor alte abateri din săptămânile trecute. Este pentru prima dată când am reușit să trecem de anumite porți și uși baricadate și ferecate în trecut. Ne-au ajutat foarte mult atât colegii din cadrul Ministerului de Interne, dar și din cadrul altor structuri. Ceea ce am găsit acolo, așa cum spuneam, este peste puterea de imaginație. Cred că în cinci ani de comisariat aș fi putut vedea multe. Ceea ce am văzut acolo este mult peste puterea mea de imaginație.

Acțiunea a venit ca urmare a mai multor informări primite. Ei au avut mai multe acțiuni ce au trezit suspicuini, legat de achiziția de materii prime. Aș putea spune că un compendiu de lucruri au făcut să organizăm această acțiune. Nu este acțiunea noastră, ci a Ministerului de Interne. Nu s-au dat amenzi, pentru că fiind acțiunea celor de la MAI, nu pot fi sancționate și sancțiuni contravenționale și demarate cercetări penale concomitent. Acțiunea a început undeva la 5-6 după amiaza și s-a terminat în jurul orei 7, duminică dimineața. 

În următoarea perioadă vor fi verificate sancțiunile și măsurile aplicate în prima perioadă. Noi am început undeva în 15 iunie și ne dorim să terminăm această acțiune undeva la 15 august. Acum, în ultima perioada vor fi verificați toți cei sancționați în trecut să vedem dacă au înțeles ceva," a spus Horia Constantinescu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel