Controale pe șantierele din Italia: un român și doi moldoveni, arestați pentru că aveau acte false

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Român arestat de tentativă de furt a unui camion
Român arestat de tentativă de furt a unui camion

Un român și doi moldoveni au fost reținuți de poliție în Italia, după ce autoritățile au efectuat un control pe un șantier din Mantova. Cei trei aveau acte false. 

Autoritățile au efectuat un control pe un șantier din localitatea Sermide e Felonica, în urma căruia trei persoane, un român și doi moldoveni, au fost încătușate de către Carabinierii Societății Gonzaga și Inspectoratul Muncii din Mantova. Cei trei, care nu aveau antecedente penale, au fost arestați pentru deținere de documente false.

Potrivit presei locale din Italia, această operațiune face parte dintr-o serie mai largă de controale, inițiate de Comandamentul Provincial Carabinieri Mantova cu scopul de a combate exploatarea forței de muncă ilegale și de a monitoriza respectarea reglementărilor de sănătate și securitate la locul de muncă. În cadrul acestei operațiuni, Carabinierii au inspectat un șantier din localitatea Sermide, unde au descoperit prezența a trei muncitori în posesia unor acte de identitate false. Identificarea documentelor false a fost posibilă datorită colaborării cu personal specializat din cadrul Poliției Locale Guastalla.

După ce au fost conduși la secția de poliție, cei trei muncitori au fost supuși unor verificări suplimentare pentru stabilirea identității reale și, în urma acestor verificări, au fost arestați pentru infracțiunea de deținere de documente false.

În prezent, procesul se află în faza de cercetare prealabilă.

Cei trei au fost prezentați ieri dimineață în fața Judecătorului de urmărire preliminară de la Tribunalul din Mantova, la ordinele Parchetului Mantova, care a condus și coordonat cercetările.

La finalul ședinței, judecătorul a dispus cercetarea în libertate a tuturor celor trei, mai scrie sursa citată.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel